Koha Ditore: Leposavić i Lešak za Preševo i deo Bujanovca

Prištinski portal Koha ditore, pozivajući se na svoje izvore, tvrdi da je jedna od opcija na pregovorima u Briselu da se Lešak i Leposavić, opštine na severu Kosova, razmene za Preševo i deo Bujanovca, prenose Bujanovačke.

Predsednik Kosova Hašim Tači, međutim, nije želeo da govori o ovoj temi, ali je kazao da postoji verovatnoća da razmena teritorija bude jedna od tema u Briselu.

- Ne govorim o pisanjima koja nemaju adresu, spekulacijama i lažnim vestima, ne želim da komentarišem - rekao je on.

Tači, kako prenosi Koha, "nije bio u mogućnosti da obeća da neće biti razmene teritorija, ali je ostavio otvorenom mogućnost da dve nezavisne države mogu da potpišu bilo kakav sporazum“.

O dijalogu u Briselu u ponedeljak se raspravljalo i u Skupštini Kosova, a Telegraf prenosi da je Milaim Zeka, poslanik partije NISMA Fatmira Ljimaja, izneo tvrdnju da će podela Kosova, odnosno razmena teritorija biti na dnevnom redu pregovora u Briselu.

- Pitate hoće li na Kosovu biti podele i razmene teritorije, ja vam kao špijun koji ima kontakte sa Briselom, kažem da će to biti tema – rekao je Zeka.

Nešto ranije, predsednik Srbije Aleksandar Vučić izjavio je da ćemo, ako ne dođe do razgraničenja sa Kosovom, „za 40 godina braniti Vranje“.

Najnovije vesti

Foto ustupljena fotografija www.vecteezy.com Katar ponovo najbolji u Aziji »

Vranje - U Kataru je po osamnaesti put održan Azijski kup, smotra najboljih fudbalskih selekcija Azije. Ovo kontinentaln...