Koalicija CNB - GPV: Reizbor višeg tužioca skandal bez presedana

Reizbor Danijele Trajković na položaj više javne tužiteljke u Vranju je "skandal bez presedana u istoriji Vranja i lokalnog pravosuđa", saopšteno je u subotu iz Koalicije Crno na belo - Građanski pokret Vranje.

U tekstu pisanog saopštenja iz ove koalicije smatraju da je reizbor "realizovan u režiji naprednjačkog režima i ljudi koji predvode SNS u Pčinjskom okrugu".

"Više javno tužilaštvo (VJT) u Vranju u proteklom mandatu ove tužiteljke nije rešilo dvostruko ubistvo u Vranjskoj Banji, niti ubistvo u Vladičinom Hanu.

Nije pokrenulo postupak procesuiranja kriminalnih radnji u Vranju, iako je raspolagalo potrebnom dokumentacijom, a posebno je napravila kiks u postupku hapšenja bivšeg direktora Alfa Plama", smatraju iz koalicije.

Oni zameraju što VJT Vranje "takođe nije pokrenulo tužilačku istragu protiv nekih direktora vranjskih javnih preduzeća zbog njihovih kriminalnih aktivnosti".

"Na te aktivnosti su dokumentovano ukazivali podnosioci krivičnih prijava.

Zatvorena je istraga čak i na primeru avansnog plaćanja sa računa javnog preduzeća privatnoj firmi", tvrde iz CNB - GPV.

Oni ocenjuju da je reizbor Trajkovićeve "poseban skandal jer dolazi u vreme pred izbore".

"Time se priprema velika prevara režima na izborima, pa je to dodatni razlog da GPV konačno odluči da ne izlazi na izbore u aprilu naredne godine, kao i na referendum o ustavnim promenama u januaru", navodi se u saopštenju.

Stanje u vranjskom pravosuđu, dodaje se, "pogoršava saznanje da je više presuda Višeg suda u Vranju palo u poslednje vreme na Apelacionom sudu u Nišu".

"To se dešava zbog grešaka sudija ovog suda, a plaćaće građani Vranja, odnosno poreski obveznici.

Zato predsednicu Višeg suda u Vranju pitamo zašto građani treba da plaćaju posledice sudijskih grešaka u ovom sudu", pitaju na kraju saopštenja iz CNB -GPV.

Najnovije vesti