Kao Feniks: Recko ponovo na klupi Dinama, sledi Metalac

Dragan Antić Recko vratiće se zvanično na klupu FK Dinamo Vranje u utakmici 19. kola Prve lige sa Metalcem u Gornjem Milanovcu, koji se igra u sredu 13. novembra, nakon što mu je ukinuta pestnaestomesečna suspenzija na sve funkcije u fudbalu.

Antić je s tim u vezi na konferenciji za medije na Stadionu Jumko u utorak kazao da se oseća kao da je "ponovo rođen".

- Samo ja znam kako mi je bilo u ovom periodu.

Najgore je što su me kaznili zbog istine koju sam obelodanio posle utakmica sa Inđijom u baražu.

Ovo je posao kojeg volim najviše ne svetu i drago mi je da se vraćam na teren - rekao je Antić pred novinarima.

Osvrćući se na predstojeći duel protiv drugoplasiranog Metalca u Gornjem Milanovcu Antić je kazao kako je uveren da je Dinamo "bolji tim".

- Zato nema nijednog razloga da ne idemo u Milanovac po pobedu.

Boljka nam je neefikasnost, ali je sada vreme za preporod.

Metalac je tim koji ne zaslužuje da bude u vrhu, ubeđen sam da neće biti među četiri najbolja na kraju sezone - naveo je Antić.

U predstojećem meču izostaće Nikola Popović, povređen je i štoper Miloš Zlatković.

- Moraćemo da igramo sa Simovićem i Filipom Stamenkovićem u zadnjoj liniji, a u špicu će ko god bude igrao moraće da bude strelac.

Dobro je i što se u tim vraćaju Veškovac i Đokić

Opet kažem da Metalac nije neka ekipa, valjali su se po travi ovde u Vranju 50 minuta, mislim da ne treba da imamo bilo kakav respekt prema njima - rekao je Antić, podsećajući da je cilj kluba povratak u najelitnije fudbalsko takmičenje.

Dinamo je uoči gostovanja u Gornjem MIlanovcu osmi na tabeli Prve lige sa 26 bodova.

Gornjomilanovčani su četvrti sa 30.

Metalac i Dinama odigraće svoj meč u sredu u 15.30.

Nije prvi put

Suspenzija Draganu Antiću Recku, višegodišnjem treneru i predsedniku FK Dinamo Vranje, skraćena je sa petnaest na pet meseci, odlukom Disciplinske komisije Fudbalskog saveza Srbije (FSS). Ovu informaciju rečenicom "Vratio se šef" najavio je FK Dinamo na svojoj Fejsbuk stranici još prošle sedmice. Antić je odmah najavio da bi, posle ovakve odluke FSS, već sledećeg vikenda mogao da predvodi svoju ekipu već na gostovanju Metalcu u Gornjem Milanovcu. Podsećanja radi, Antić je kažnjen zbog izjava posle prve i druge utakmice baraža za plasman u Super ligu Srbije protiv FK Inđije. Kažnjavan je istom kaznom i 2018. godine zbog klevetanja ljudi iz FSS-a, a nakon povlačenja ekipe sa terena na utakmici protiv Radnika u Surdulici. Sada je drugi put pomilovan otprilike na isteku trećine izrečene kazne. Drugi deo kazne FSS-a u vidu novčane sankcije od milion dinara ostaće na snazi. Antić je nedavno prepustio funkciju predsednika FK Dinamo svom sinu Marku, donedavnom sportskom direktoru kluba. Marko Antić zvanično je imenovan na čelnu funkciju u vranjskom klubu na vanrednoj sednici Skupštine FK Dinamo u sredu 30. oktobra. Njegov otac je prethodno podneo ostavku na funkciju predsednika vranjskog prvoligaša.

Najnovije vesti