Kamberi: Veličković otpušta i šalje radnike da traže posao od mene

Vlasnik Radio televizije Bujanovac (RTB) Zoran Veličković poslao je na neplaćeno odsustvo od šest meseci četvoro radnika ove medijske kuće, poručivši im, prema pisanju portala Bujanovačke, "da idu kod Šaipa Kamberija (predsednika opštine, p.a) da im da posao".

Bujanovačke pišu da je Veličković to uradio najverovatnije revoltiran odlukom vlasti "da njegova televizija ne dobije posao TV prenosa lokalne skupštine".

Veličković nije želeo da komentariše ove navode, rekavši da se "radi o čaršijskim pričama i provokacijama na koje ne naseda".

Predsednik opštine Kamberi izjavio je, pak, da Veličkovićeva medijska kuća "nije dobila posao zato što je u postupku javne nabavke za televizijski prenos sednica skupštine tražio 2 miliona dinara".

- Dok je Televizija Aldi poslala ponudu od 1,4 miliona dinara.

Da smo prihvatili ponudu RTB-a prekršili bismo zakon - rekao je Bujanovačkim Kamberi.

On je dodao da "nije problem to što je radnike poslao na neplaćeno jer je privatnik".

- Ali, to što im je rekao da traže posao i pare od mene govori da se radi o politički motivisanom potezu - kazao je Kamberi.

Od četvoro radnika, prema pisanju Bujanovačkih, jedan je Srbin, a troje je albanske nacionalnosti i navodno su bliski Partiji za demokratsko delovanje (PDD) koju vodi Šaip Kamberi.

Najnovije vesti