Kamberi sa Fabricijem o privatizaciji Bujanovačke banje

O privatizaciji Bujanovačke banje predsednik opštine Bujanovac Šaip Kamberi razgovarao je i sa šefom delegacije EU u Srbiji Semom Fabricijem, nastavljajući da insistira da bi ovakvo rešenje moglo da ima presudan uticaj na ekonomski razvoj bujanovačke opštine.

Kamberi, koji je dosad u više navrata potencirao neophodnost što hitnije privatizacije ovog lečilišta, a sa ovom temom, kako se navodi na njegovoj zvaničnoj Fejsbuk stranici, upoznao je u petak i Fabricija.

- Obavestio sam ambasadora o značaju privatizacije Bujanovačke banje za ekonomski razvoj naše opštine - kaže se u objavi na Fejsbuku.

Inače, proces privatizacije trenutno je stopiran zbog sudskog postupka, odnosno imovinsko-pravnog spora koji se vodi između lečilišta i PIO fonda, kako je ranije rekao narodni poslanik Nenad Mitrović, ističući da će država tek odlučiti po kom modelu će se rešavati pitanje Bujanovačke banje.

Među opcijama su privatizacija, javno-privatno partnerstvo, dok su zaposleni isticali dokapitalizaciju kao jedno od najboljih rešenja.

Kamberi je Fabricija upoznao, kaze se u objavi, i o problemima sa nostrifikacijom diploma i integracije Albanaca u drzavne institucije.

Šef delegacije EU Sem Fabrici boravio je u petak Bujanovcu kako bi uručio 38 grantova preduzetnicima i predstavnicima mikro i malih preduzeća iz Pčinjskog, Jablaničkog, Topličkog, Nišavskog i Pirotskog okruga, koji će uz podršku Evropske unije dobiti novu opremu vrednu više od dva miliona evra.

Najnovije vesti