Za Bujanovačku Banju moguće javno privatno partnerstvo

Privatizacija, javno-privatno partnerstvo ili neki treći model kao rešenje za Specijalnu bolnicu Bujanovačka banja, koju je Aleksandar Vučić boraveći u Bujanovcu apostrofirao kao jedan od prioriteta, razmatraće se na državnom nivou do okončanja imovinsko-pravnog spora sa PIO fondom, zbog koga je proces privatizacije trenutno na čekanju.

Republički poslanik SNS-a iz Bujanovca Nenad Mitrović izjavio je za Bujanovačke da je prilikom posete Bujanovcu "predsednik Vučić svojim najbližim saradnicima naložio da se do detalja sagleda situacija sa Bujanovačkom Banjom kako bi se pronašlo najbolje moguće rešenje".

On očekuje da se, nakon Vučićevog zalaganja, pronađe najbolji put do investitora za ovo lečilište, a potencijalni modeli su privatizacija, javno–privatno partnerstvo ili slična rešenja.

Mitrović insistira na "sagledavanju celokupne situacije".

- Nije poenta samo u dovođenju investitora.

Treba sagledati broj pacijenata, broj gostiju, analizirati tržište i na osnovu svih parametara doneti odluku koja će suštinski omogućiti razvoj Bujanovačke Banje - kaže Mitrović.

Govoreći o dugogodišnjem sporu o vlasničkom udelu, Mitrović kaže da je u toku postupak po žalbi PIO fonda, čije trajanje je nemoguće predvideti.

Nakon što je u dva navrata u prethodne dve godine radnicima nuđen socijalni program na dobrovoljnoj osnovi, kako naglašava Mitrović, broj radnika u ovom banjskom lečilištu je sveden na 65.

Najnovije vesti