Kamberi: Prednost medijima iz Bujanovca pri raspodeli budžetskog novca

Vranje - Narodni poslanik u Skupštini Srbije i šef Partije zademokratsko delovanje (PDD) Šaip Kamberi izjavio je za Bujanovačke da mediji iz Bujanovca "treba da imaju prioritet prilikom raspodele novca izbudžeta opštine".

On se oglasio povodom nedavno završenog medijskog konkursa, kojim je raspodeljeno 5 miliona dinar, i brojnih reakcija lokalnih medijskih radnika i pojedinih političara nezadovoljnih načinom raspodele.

- Budući da se radi o sredstvima iz opštinskog budžeta, dakle poreskih obveznika u Bujanovcu, mislim da bi bujanovački mediji trebalo da imaju prednost.

To ne znači da medije iz drugih opština treba apriori odbiti, već da su "tradicionalni" opštinski mediji oni koji decenijama prate situaciju u našoj opštini i najbolje su upoznati sa dešavanjima – kaže Kamberi.

Po Kamberiju, najpozvaniji da komentariše odluke komisije za sufinansiranje medija je predsednik opštine Nagip Arifi, kao kreator i izršilac budžeta.

- Ja sam sebi dao zadatak da ne pričam o lokalnim pitanjima, jer imamo izabrane funkcionere koji obavljaju svoje dužnosti.

Međutim, to ću prekršiti zbog javnog zahteva vlasnika TV Spektri da prokomentarišem opštinski konkurs za medije – dodaje Kamberi.

Naglasio je da Partija za demokratsko delovanje (PDD), koja je deo vladajuće koalicije, ni na koji način nije umešana u spornu odluku, već da je sredstva delila komisija koju je imenovao šef lokalne samouprave, dok je u komisiji trebalo da budu nezavisni eksperti.

- Predlažem, s obzirom da su neki mediji nezadovoljni odlukom Komisije, institucionalni način postupanja, odnosno podnošenje žalbe drugostepenom telu, u ovom slučaju Opštinskom veću.

Većnici iz PDD-a će doprineti ispravljanju navodnih nepravilnosti, ako se dokaže da ih je bilo – poručio je Kamberi.

Ranije u utorak Nedžat Behljulji, vlasnik bujanovačke TV Spektri, otvorio je pitanje legalnosti ovogidšnjeg medijskog konkursa u Bujanovcu i pozvao trojicu funkcionera vladajuće Partije za demokratsko delovanje (PDD) da se izjasne povodom načina raspodele novca na medijskom konkursu za projektno sufinansiranje u Bujanovcu 2021. godine.

Najnovije vesti