Kamberi: Hapšenja u Bujanovcu deo predizborne ikonografije vlasti

Vranje - Akcija hapšenja trojice službenika lokalne samouprave u Bujanovcu, zbog navodnih krivičnih dela zloupotrebe službenog položaja počinjenih nekoliko godina unazad, "pristrasno je i upereno na destabilizaciju celokupne situacije u Preševskoj dolini", ocenio je u izjavi za Danas Šaip Kamberi, predsednik Partije za demokratsko delovanje (PDD), narodni poslanik u prethodnom skupštinskom mandatu i bivši predsednik opštine Bujanovac.

"Zašto se čekalo na neposredni početak predizborne kampanje da uslede hapšenja", sumnjičav je Kamberi.

On navodi da je Srbija"zemlja u kojoj se svakog dana i u svakoj opštini dešavaju zloupotrebe, počev od predsednika države koji svakodnevno od referenduma krši Ustav Srbije".

"Najnovija hapšenja u Bujanovcu postala su deo rutine srpske policije svaki put kada se nađemo u predizbornoj kampanji, jer to donosi glasove vladajuće koaliciji u Beogradu", naveo je Kamberi.

Više javno tužilaštvo u Nišu, na osnovu istrage koju su sproveli pripadnici Odeljenja za borbu protiv korupcije, uhapsilo je pre dva dana tri opštinska činovnika u Bujanovcu iz sektora urbanizma i građevinarstva.

Isto tužilaštvo je prethodno podiglo optužnicu protiv Ardite Sinani, aktuelne predsednice opštine Preševo i funkcionerke Kamberijeve Partije za demokratsko delovanje (PDD).

Ona se sumnjiči da je navodno zloupotrebila službeni položaj na štetu lokalnog budžeta.

Pod istragom je i sam Kamberi za isto krivično delo, dok je pre nego što je izabran za narodnog poslanika obavljao funkciju predsednika opštine Bujanovac.

Oba postupka su u toku pred Višim javnim tužilaštvom u Nišu.

Najnovije vesti