Kad je teško - bajkeri: Free bikers u akciji dobrovoljnog davalaštva krvi

Vranjski klub bajkera "Free bikers" pokazao je još jednom humanost na delu u akciji dobrovoljnog davalaštva krvi, organizovanom sa željom da se pomogne onima kojima je krv najpotrebnija.

Članovi kluba, na vlastitu inicijativu, dva, tri puta godišnje dolaze u Službu za transfuziju vranjske bolnice, gde dobrovoljno daju krv, otkrio je u izjavi za Vranje News predsednik kluba i najiskusniji vranjski bajker Blagoje Bogdanović Čatlajac.

- Dolazimo ne samo u ovim redovnim akcijama, već i u vanrednim situacijama, kad god je potrebno da nekome pomognemo tako što ćemo dati krv.

U sredu je došlo nas oko 25 da još jednom pokažemo humanost i damo krv.

Došlo bi nas još i više, ali je radni dan, mnogi su ljudi na poslu, ali će sigurno ovih dana naći vremena da se i oni odazovu.

Očekujemo da ćemo ukupno 30 do 40 jedinica krvi dati ovih dana, to je neki naš prosek - rekao je Bogdanović.

On je dodao da praksu pomaganja dobrovoljnim davalaštvom vranjski bajkeri neguju nekih desetak godina.

- Priključuju nam se i drugi naši sugrađani, ne samo bajkeri, kad vide da imamo ovakve inicijative - rekao je Bogdanović za Vranje News.

Moto klub Free bikers nagrađivan je plaketom "Široko srce", koju dodeljuje Crveni krst Srbije, "za izuzetan doprinos omasovljenju dobrovoljnog davalaštva krvi" na području Vranja.

Klub redovno učestvuje i u drugim humanitarnim akcijama, posebno u pomaganju deci.

Najnovije vesti