Jumku nedostaju radnici

Kompanija Jumko nastavlja da širi proizvodne kapacitete zahvaljujući ugovorenim poslovima, ali se to prvenstveno odnosi na pogone van Vranja, jer u gradu vlada nedostatak stručnih kadrova.

Tokom ove jeseni, Jumko će otvoriti i proširiti nekoliko pogona van matične fabrike u Vranju, najavljuju iz ove kompanije.

Zahvaljujući poslovima, sklopljenim prvenstveno sa ministarstvima odbrane i unutrašnjih poslova, radiće se punom parom, ali je već primetan nedostatak kvalifikovanih radnika, tako da će se širiti kapaciteti u pogoni van Vranja.

Branislav Popović, predsednik Nadzornog odbora Jumka rekao je za OK Radio da se radi na širenju nedavno otvorenog pogona u Bujanovcu.

- Kako je i najavljeno prilikom otvaranja, sređujemo i postavljamo opremu u spratnom delu pogona i tu bi posao trebalo da, pored 65 postojećih, dobije još toliko radnika.

Radimo još na proširenju kapaciteta u pogonima u Poljanici i Radovnici, a u narednih desetak dana planiramo i otvaranje pogona u Crnoj Travi, gde ćemo oživeti Simpov pogon i za početak zaposliti tridesetak radnika – najavio je Popović.

Postoji i interesovanje Jumka za zakup još nekih proizvodnih kapaciteta van Vranja, o čemu će se više znati u narednom periodu.

U svim ovim pogonima Jumku će trebati još radnika, ali potreba za radnom snagom postoji i u Vladičinom Hanu i Vranju.

Paradoksalno je da su novonastale okolnosti u industriji zemlje poslednjih godina uzrokovale da se Jumko koji je nekada upošljavao desetine hiljada radnika, danas suočava sa nedostatkom radne snage.

- Mi moramo da se prilagođavamo novonastalim okolnostima i važno je da Jumko ne odbija nijedan posao.

Oni koji žele da rade, mogu slobodno da nam se jave, jer će posla za nas biti – odgovara Branislav Popović.

Najnovije vesti