Jubilej Jumka: Vulin obećao da će Vranjanci i dalje šiti uniforme za Vojsku

U vranjskom Jumku danas se proizvodi najmoderniji program uniformi za Vojsku Srbije i tako će biti i ubuduće, pa zaposleni imaju razlog da veruju u bolju budućnost – izjavio je u ponedeljak u Jumku ministar odbrane Aleksandar Vulin.

Ministar je saopštio da je u poslednje dve godine Ministarstvo odbrane od Jumka naručilo raznu opremu u vrednosti od blizu 1,2 milijarde dinara.

- To govori o tome koliko verujemo u „Jumko“ i kvalitet njihove opreme.

Zato će Vlada i Ministarstvo odbrane nastaviti saradnju sa vranjskim tekstilcima.

Što se tiče bezbedonosne situacije, nema nikakvih najava za bilo šta negativno na jugu Srbije, ali će Vojska i dalje biti u stanju borbene gotovosti i uvek spremna - rekao je Vulin.

Gradonačelnik Vranja Slobodan Milenković podsetio je da je Vlada Srbije mnogo uložila u Jumko.

- To nama u lokalnoj vlasti i te kako znači.

Oko 1.600 radnika sada ima stabilan posao, a Jumko je i dalje motor razvoja juga Srbije – izjavio je gradonačelnik Vranja.

Generalni direktor Jumka Branislav Trajković kazao je da Jumko želi da na dan Jubileja, 58 godina kompanije, prikaže svoje rezultate u protekloj godini i ambiciozne planove za narednu.

- Jumko, uz pomoć i podršku Vlade Srbije, ide putem razvoja i prosperiteta i napreduje iz godine u godinu – naglasio je Trajković.

Ministar odbrane Aleksandar Vulin sa saradnicima prisustvovao je svečanoj sednici povodom 58 godina postojanja Jumka.

Tom prigodom, diplomama su nagrađeni zaslužni radnici za postignute rezultate u razvoju i unapređenju kompanije.

Svečana sednica povodom 58 godina rada i postojanja završena je modnom revijom.

Ministar Vulin obišao je u ponedeljak proizvodne pogone Jumko balistika, kao i radne jedinice Finalna proizvodnja, Dorada i Tkačnica.

Vulin: Do daljeg povišena borbena gotovost

Srpski ministar odbrane Aleksandar Vulin ponovio je u ponedeljak da, po naređenju predsednika Srbije, borbena gotovost vojske do daljeg mora da bude na povišenom nivou, sve dok se ne razjasni situacija na Kosovu i Metohiji.

- Bezbednosna situacija na čitavom prostoru Republike Srbije se pažljivo prati, nemamo najave bilo kakvog uznemiravanja niti da nešto negativno može da se desi - rekao je Vulin u Vranju, porilikom obilaska pogona Jumka, odgovarajući na novinarsko pitanje o povišenom stepenu borbene gotovosti Vojske Srbije i bezbednosnoj situaciji na jugu centralne Srbije, u opštinama Bujanovac, Preševo i Medveđa.

Prema njegovim rečima, mora se voditi računa u svakom trenutku i o svakom delu zemlje, bez obzira da li je to Bujanovac, Preševo, Medveđa, Novi Sad ili Vranje.

Najnovije vesti