Jovanović: I publika se vratila kući

Za nešto više od mesec dana od kako je nova sala Pozorišta Bora Stanković u Vranju primila prvu publiku, sedam godina nakon paljevine teatra, predstave je u "Talijinom hramu" videlo više od 3.500 ljudi, izjavio je za Vranje News umetnički rukovodilac pozorišta Bojan Jovanović.

- Glumci i uprava pozorišta posebno su ponosni zbog izuzetno velikog interesovanja koje vlada za organizovane posete osnovnih i srednjih škola, vrtića i ustanova.

U prilog ovome govori činjenica da je grupa, koju čine đaci i nastavnici, njih pedeset iz Osnovne škole Georgi Dimitrov u Bosilegradu, posetila naše pozorište, a vreme pre početka predstave "Nečista krv" iskoristili su za obilazak zgrade, gde su imali priliku da pogledaju i kako izgleda prostor iza kulisa.

Predstavu "Koštana", u izvođenju vranjske trupe "Optimisti", u utorak 26. novembra pogledalo je oko 250 đaka i profesora Medicinske škole iz Vranja.

Takođe, novu zgradu pozorišta, ali i predstavu videla su i deca iz Prihvatnog centra za migrante - rekao je Jovanović za naš portal.

"Život u tesnim cipelama", naglasio je on, jedna je od predstava koja je izazvala velike ovacije u publici koju su činili profesori i đaci Osnovne škole Dositej Obradović i srednje Tehničke škole u Vranju.

- Veliko interesovanje vlada i kada su u pitanju dečje predstave, pa je iz tog razloga predstava "Mačak u čizmama" odigrana za đake Osnovne škole Vuk Karadžić u vanrednom terminu, u četvrtak 28. novembra.

Potom, "Uspavana lepotica" je u jednom danu, nakon igranja u redovnom terminu od 12 sati, sa samo pola sata pauze odigrana još jednom, s obzirom na to da je broj zainteresovane dece i roditelja bio dupliran u odnosu na broj mesta u sali.

Trend grupnih poseta se nastavlja, pa uskoro, sa zadovoljstvom, očekujemo novu grupu kojoj ćemo predstaviti pozorište, za koje s pravom kažu da je među najlepšim u Srbiji - naveo je Jovanović.

Najnovije vesti