Još jedan preminuo u Vranju, za 10 dana 27 preminulih covid pacijenata

Još jedan pacijent preminuo je u COVID bolnicama u poslednja 24 sata, tako da Vranje, ako se posmatra period od deset dana ima 27 preminulih, saopšteno je u utorak ujutro iz vranjskog Zdravstvenog centra (ZC).

U istom periodu na bolničko lečenje zbog korone u Vranju primljeno je 13 (juče 9), a otpušteno 10 (dan ranije 9), saopšteno je iz Gradskog štaba za vanredne situacije.

U dve COVID bolnice ZC (Psihijatrija i Stara hirurgija) hospitalizovan je trenutno 121 pacijent, jedan manje nego prethodnog dana kada ih je bilo 122, pokazuje statistika ZC Vranje.

Svi trenutno hospitalizovani pozitivni su na koronavirus i imaju upalu pluća.

Broj pacijenata na kiseoniku je 59, dva manje nego dan pre.

Dva pacijenta su zbog komplikacija transportovana u COVID bolnicu Kruševac, a jedan u Surdulicu.

U COVID sistemu ZC Vranje trenutno je 37 slobodnih mesta, jedno više nego juče.

Na bolničkom lečenju, prema informacijama iz ZC Vranje, nema dece.

ATD: U ponedeljak 124 prva pregleda

U COVID ambulanti ATD-a u ponedeljak je obavljeno ukupno 295 pregleda (dan pre 243) od čega 124 prva (prethodnog dana 125), dok su preostali bili kontrolni, saopštavaju iz ZC Vranje. Urađena su 2 brza, 8 PCR i 128 antigenskih testova od kojih su 64 (dan ranije 50) bili pozitivni na koronavirus. Procenat zaraženih u odnosu na broj antigenski testiranih iznosi 50 odsto (dan ranije 41,7).

Najnovije vesti

Foto Vranje News Danas je Vaskrs - Hristos Vaskrse! »

Pravoslavni hrišćani u Vranju i Srbiji obeležavaju Vaskrsenje Isusa Hrista, praznik koji simbolizuje pobedu života nad s...