Još jedan pacijent preminuo u kovid bolnici u Vranju

Jednog preminulog među hospitalizovanim kovid pacijentima Zdravstvenog centra (ZC) imalo je Vranje u poslednja 24 sata, saopšteno je u subotu ujutro iz PR službe ZC.

Vranje je juče imalo dva preminula, kao i dan pre toga.

Na bolničko lečenje zbog korone u kovid bolnice u Vranju u poslednja 24 sata primljeno je 5 novih pacijenata (dan ranije 7), a otpušteno 10 (dan ranije 6).

U dve COVID bolnice ZC (Psihijatrija i Stara hirurgija) hospitalizovan je trenutno 81 pacijent, šest manje nego prethodnog dana.

Svi trenutno hospitalizovani pozitivni su na koronavirus i imaju upalu pluća.

Broj pacijenata na kiseoniku je 55, dva manje nego juče.

U kovid bolnicama je 77 slobodnih mesta, 6 više nego juče.

Na bolničkom lečenju zbog kovida, prema informacijama iz ZC Vranje, nema dece.

ATD: Procenat zaražavanja manji za 6 odsto

U kovid ambulanti ATD-a u Vranju, prema statistici za petak, obavljeno je ukupno 238 pregleda (dan pre toga 223), od čega 55 prvih (prethodnog dana 88) dok su preostali bili kontrolni, saopštavaju iz ZC Vranje. Urađen je 1 PCR i 62 antigenska testa (dan pre 89) od kojih su 22 (dan ranije 37) bili pozitivni na koronavirus. Procenat zaraženih u odnosu na broj antigenski testiranih iznosi 35,5 i manji je za 6 odsto nego prethodnog dana kada je iznosio 41,5.

Najnovije vesti

Foto Vranje News Danas su Cveti »

Danas se slave Cveti, dan kada je Isus Hristos jašući na magarcu ušao u Jerusalim.Narod je čuo da dolazi Spasitelj koji...