Još jedan pacijent preminuo od koronavirusa u Vranju

Još jedan pacijent, kod koga je potvrđeno prisustvo koornavirusa, preminuo je u Vranju, saopšteno je u redovnoj informatičkoj statistici koju od pre neki dan objavljuje Klinički centar u Nišu za ceo jug Srbije.

Takođe je obelodanjeno da su u dve COVID bolnice u Zdravstvenom centru u Vranju trenutno hospitalizovana 83 pacijenta, što je za dvanaest manje nego u petak.

U COVID bolnici u Surdulici trenutno su hospitalizovana 30 pacijenata kod kojih je potvrđeno prisustvo virusa COVID-19.

Nezvanično, i u poslednja 24 sata veći broj pacijenata odvežen je vozilima saniteta iz Vranja put Surdulice, a teži slučajevi ka Nišu.

U starom delu Kliničkog centra Niš, saopštavaju iz te zdravstvene ustanove, hospitalizovano je ukupno 90 pacijenta.

Tamo su i dva deteta u stabilnom stanju, sa potvrđenim prisustvom virusa COVID-19.

Četvoro pacijenata u Nišu je trenutno priključeno na aparate za veštačku ventilaciju i nalaze se u veoma teškom opštem stanju, rečeno je.

- Svi pacijenti su pod 24-časovnim nadzorom i detaljnim monitoringom životnih funkcija od strane lekara i medicinskog osoblja niškog Kliničkog centra.

Njihov klinički status se procenjuje iz minuta u minut, a terapijske mere preduzimaju u odnosu na terapijski odgovor.

Nažalost, uprkos svim naporima lekara niškog Kliničkog centra, jedan pacijent sa potvrđenim virusom je preminuo - navode iz KC Niš.

SRBIJA: OSMORO PREMINULIH, NOVOINFICIRANIH 325

U poslednja 24 časa u Srbiji je još osam osoba preminulo od posledica koronavirusa, saopštilo je Ministarstvo zdravlja. Zvaničan broj preminulih je 306, navodi se na sajtu covid19.rs. Od poslednjeg preseka stanja u Srbiji na koronavirus su testirane 7.434 osobe, a registrovano je 325 novoobolelih. Na respiratoru je 86 osoba. U Srbiji je od početka epidemije potvrđeno 15.829 slučajeva infekcije. Procenat smrtnosti je 1,93 odsto. Do 15 časova 4. jula u Srbiji je testirano ukupno 434.415 osoba koje su ispunjavale kriterijume definicije slučaja.

Najnovije vesti