Ponovo se otvara COVID bolnica na Fizijatriji

Treća COVID bolnica trebalo bi da bude otvorena u Vranju zbog novonastale situacije u vezi sa virusom korona, a posebno zbog povećanja broja inficiranih, saznaje Vranje News.

U petak su na lokacijama ispred COVID ambulante u ATD-u i ispred Infektivnog odeljenja vranjske bolnice viđene velike gužve pacijenata kojima je potrebna medicinska pomoć, a bilo je zbog nervoze i predugog čekanja čak i žestokih verbalnih sukoba među građanima, o čemu su do novinara stigli video snimci.

Kako se najavljuje treća COVID bolnica biće u istim onim prostorijama gde je bila i pre relaksacije mera - na Odeljenju fizijatrije.

Prema podacima od petka, jedan pacijent je preminuo u Vranju.

U dve COVID bolnice ukupno je bilo hospitalizovano 95 pacijenata, od čega 54 sa potvrđenim prisustvom virusa, dok su ostali čekali rezultate briseva.

U COVID bolnici Surdulici, formiranoj sa idejom da rastereti Vranje, je 28 pozitivnih na koronavirus.

Gradonačelnik Vranja Slobodan Milenković izjavio je u petak da je "upravo sada u Vranju vrhunac epidemije.

- Prema informacijama koje dobijamo od epidemiologa trebalo bi da posle ovog vrhunca polako usledi stabilizacija stanja.

Očekujem da već sledeće sedmice imamo bolje izveštaje iz COVID ambulante i COVID bolnica- rekao je Milenković gostujući na lokalnoj RTV.

Najnovije vesti

Foto V.N. Na prodaju opel astra FOTO »

Prodajem automobil "opel astra".Godište 2003, 1.600 kubika, 74 kW, benzinac.Maksimalno očuvana, utegnuta, registrovana d...