Još dvanaest pozitivnih na koronavirus u Vranju, ukupno 37

Još dvanaestoro Vranjanaca pozitivno je na koronavirus, saopštio je u ponedeljak Gradski štab za vanredne situacije u Vranju.

To je epilog uzorkovanja za Vranje u prethodna dva dana tokom kojih je laboratorija u Nišu obradila 21 uzorak sa područja našeg grada.

Tako je ukupan broj novozaraženih od virusa COVID-19 u Vranju 37.

- Dobra vest je da je jedna osoba izlečena, dva puta je bila negativna na kontrolnim testovima i ona je otpuštena kući.

Očekujem da drugi kontrolni test bude negativan za još nekoliko osoba iz Vranja - izjavio je gradonačelnik Vranja Slobodan Milenković.

SMRTNI SLUČAJEVI

Epidemiolog Zavoda za javno zdravlje (ZZJZ) Slađan Stanković izjavio je u ponedeljak popodne za portal VOM da je epidemiološka situacija u Pčinjskom okrugu nepovoljna, a epidemiološka prognoza "neizvesna, ali pod kontrolom zdravstvene službe". Prema podacima ZZJZ do sada je uzorkovano 148 briseva, što ne znači da je toliko ljudi testirano, s obzirom na to da je kod nekoliko osoba bris rađen više puta, pojasnio je Stanković. Prema njegovim rečima registrovani su smrtni slučajevi u tri opštine Pčinjskog okruga. Što se tiče zaraženih zdravstvenih radnika do sada su registrovani slučajevi zaražavanja u Vranju, Surdulici i Vladičinom Hanu.

Komentari

Proverite sta se desava na dijalizi! 3 sestre su veceras smestene na odeljenje fizikalne jer se ne osecaju dobro.Ajde da vidimo da li ce se sutra znati o cemu je reč?!

Najnovije vesti