Još 208 slobodnih mesta na Pedagoškom za septembarski rok

Pedagoški fakultet u Vranju u prvu godinu osnovnih akademskih i integrisanih studija školske 2018/2019. godine za septembarski upisni rok oglasio je upis 59 studenata na budžetu i 149 samofinansirajućih.

- U prvu godinu mogu se upisati kandidati koji imaju srednje obrazovanje u četvorogodišnjem trajanju.

Kandidati za upis na studijske programe za obrazovanje učitelja i vaspitača podležu proveri govornih, muzičkih i fizičkih sposobnosti, polažu test iz srpskog jezika i književnosti i test iz opštih znanja i informisanosti.

Kandidati za upis na studijski program tehnike i informatike polagaće prijemni ispit iz matematike ili informatike (po sopstvenom izboru kandidata) i test iz opštih znanja i informisanosti.

Pravo na rangiranje ima kandidat koji po osnovu opšteg uspeha u srednjoj školi i po osnovu rezultata postignutog na prijemnom ispitu ima zbirno najmanje 30 bodova.

Pravo na finansiranje iz budžeta ima kandidat koji po osnovu opšteg uspeha u srednjoj školi i po osnovu rezultata postignutog na prijemnom ispitu ima više od 50 bodova – navode sa ovog fakulteta.

Kandidati prilikom prijavljivanja na konkurs, podnose na uvid originalna dokumenta, a uz prijavni list (koji se dobija na fakultetu) podnose overene fotokopije sledećih dokumenata: diplomu o položenom završnom, odnosno maturskom ispitu; svedočanstva sva četiri razreda završene srednje škole; dokaz o uplati naknade za polaganje prijemnog ispita u iznosu od 5.500 dinara na žiro račun Pedagoškog fakulteta u Vranju; očitanu biometrijsku ličnu kartu (može se očitati na Fakultetu). Uvid u rezultate biće 11. septembra 2018. godine od 8 do 12 časova. Pravo na uvid u rezultate koje je postigao na prijemnom ispitu ima isključivo kandidat koji je polagao prijemni ispit.

Dodatni broj studenata koji se finansiraju iz budžeta:

-1 student sa invaliditetom

-1 student državljanin Republike Srbije koji je u školskoj 2017/2018. godini srednju školu završio u inostranstvu.

Najnovije vesti