Jelena iz Rakovca posle kuće dobila i posao

U samo nekoliko dana sreća je dva puta zakucala na vrata samohrane majke Jelene Mitrović(32) iz sela Rakovac i njene tri ćerke.

Nakon što su se krajem prošle godine uselile u novu kuću, koju je za njih sagradila Blic fondacija, Jelena je po prvi put dobila zaposlenje i to u Duvanskoj industriji Bujanovac (DIB).

- Mnogo mi znači što imam posao.

Konačno zarađujem za svoje tri devojčice, koje me u našoj novoj kući čekaju da se vratim s posla - kaže nam majka Milice (15), Emilije (12) i desetogodišnje Anđele.

Devojčice su pre deset godina ostale bez oca Igora, tragično stradalog u saobraćajnoj nesreći.

Posle deset godina nemaštine, bezuspešne potrage za bilo kakvim poslom, života isključivo od socijalne pomoći i donacija humanih ljudi, Jelena je za portal Bujanovačke ispričala da je poziv iz DIB-a stigao ubrzo po useljenju u novu kuću, kao potvrda da su pred porodicom Mitrović bolji dani.

Činjenica da je posao čistačice sve samo ne lak, kao da ne utiče na ovu skromnu ženu dok priča koliko je zahvalna direktoru DIB-a Bogoljubu Tomiću.

- Uradiću sve što je u mojoj moći da se saradnja ne prekine - rekao je Tomić na pitanje o mogućnosti da Jeleni bude produžen ugovor o radu nakon isteka tri meseca.

Tomić je naglasio da se ne radi o tzv. sezonskom zapošljavanju, već o radu na određeno vreme, što je bio i jedini mogući način da Jelena dobije posao.

- Uradili smo koliko smo mogli u ovom trenutku, a trudićemo se da pomognemo našoj radnici i njenoj porodici i na svaki drugi način - kazao je direktor DIB-a.

Po njegovim rečima, stabilna situacija u firmi omogućava i ambiciozne planove čije će ostvarivanje biti od velikog značaja i na dobrobit svih radnika.

Najnovije vesti