Slučaj Slavice Cvetković: Rasplet u korist samohrane majke

Sećate li se novinarke Slavice Cvetković, samohrane majke o čijem je slučaju pisao portal Vranje News pre dvadesetak dana?

Novost je da je došlo do raspleta u njenu korist i izvršitelji koji su u novembru došli u njen stan i popisali njene pokretne stvari zbog dugovanja prema banci bivšeg vlasnika tog istog stana morali su da skinu nalepnice sa popisanog pokućstva i ostave je na miru.

Naime, kako se Cvetkovićeva ispovedila portalu KTJS, koji je i otvorio ovaj slučaj u javnosti, pomoćnik javnog izvršitelja Marko Stanojević morao je da skine nalepnice sa popisanih pokretnih stvari u njenom stanu u "Ledenim stenama", budući, da se raniji vlasnik stana 10. decembra ove godine konačno odjavio sa te adrese i tako doneo mir u dom Cvetkovićevih.

Da bi se to dogodilo Slavica je, posle izvršiteljskog ataka na njene stolove, stolice, garderobere, telefone, kompjuter i sl, uprkos činjenici da se radi o tuđem sramu i dugu, morala da podnese kancelariji javnog izvršitelja Aleksandra Nikolića dokument bizarnog naziva "prigovor trećeg lica", zato što je popisana njena, a ne imovina stvarnog bančinog dužnika.

Izvršitelj Aleksandar Nikolić je taj prigovor i usvojio, uz obrazloženje da je "sprovođenje izvršenja na pokretnim stvarima nedopušteno, te da popisane stvari bivaju izuzete od izvršenja i iste će biti vraćene".

- Raniji vlasnik stana se odjavio sa ove adrese.

Postoji i dalje dug prema banci, tako piše u rešenju.

U februaru će se navršiti dve godine od kako se sa njima ganjam na sudu, a ja imam muku.

Važno je da ja više nikakvih problema neću imati, to je najbitnije - izjavila je Cvetkovićeva za KTSJ.

Cvetkovićeva u stanu u "Ledenim stenama" živi od 2006. godine, a problem sa odjavljivanjem ranijeg vlasnika rešen je, eto, tek nakon 12 godina, od koji su poslednje dve predstavljale pravu agoniju za Slavicu i njene ukućane.

Prema presudi Osnovnog suda u Vranju (P.br. 4591/13 od 13. marta 2014. godine), utvrđeno je "da je tužilja Slavica Cvetković iz Vranja, po osnovu sticanja u braku, stekla pravo svojine u delu jedne idealne polovine stana, u ukupnoj površini od 60,95 m², koji se nalazi u Vranju, u ulici Esperanto, upisan na katastarskoj parceli br. 6466/1 KO Vranje 1".

Istu presudu pokazala je izvršitelju tokom popisa stvari iz stana, ali to nije imalo efekta.

Srećom, slučaj je nakon prigovora i odjave bivšeg vlasnika sa njene adrese konačno razrešen.

Najnovije vesti