Izložba Slađane Nedeljković: Skladište sveže inspiracije (FOTO, VIDEO)

Ne dešava se retko da jedan slikar, osim četkom na platnu, svoje beleške vodi i kao pisanu reč.

Ali se ne dešava ni često da te beleške budu otvorene za sve.

Umetnik ih skriva, možda stidljivo i bojažljivo, možda i sebično, kao skladište sveže inspiracije.

Slađana Nedeljković se očito ne stidi, ne boji, niti želi da svoje doživljaje sebično krije, već ih ili boji i postavlja na platno, ili to radi rečima i poezijom - rekla je master likovne umetnosti Jasmina Stojanović, govoreći o stvaralaštvu Slađane Nedeljković, slikarke čija je izložba u petak uveče otvorena u Galeriji Narodnog muzeja u Vranju.

Po Stojanovićevoj, Slađana "predstavlja život, ljubav i radost nežnim i vedrim koloritom, jasnim formama pažljivo ublaženih okvira, u tehnici kombinovanja akrilnih i uljanih boja, uz povremeno izlaženje iz okvira i eksperimentisanje drugim materijalima zarad postizanja jedinstvenih struktura".

Direktor Narodnog muzeja Saša Stamenković podsetio je da vranjska slikarka četvrti put izlaže u prostoru Galerije Narodnog muzeja u Vranju.

- Godine 2012. smo se poslednji put družili ovde sa Slađaninim slikama, u međuvremenu je za šest godina bila vrlo produktivna, vidite po broju slika koliki je to stvaralački rad.

Ona je svestrana, ne bavi se samo slikarstvom već i književnim stvaralaštvom - konstatovao je Stamenković.

Svaki umetnik "želi da na što bolji način iznese svoje emocije, pokloni ih gledaocima, konzumentima njegovog stvaralaštva", rekla je autorka Slađana Nedeljković.

- I naravno uvek postoji motiv, volja, želja za stvaranjem i ostavljanjem dobrog traga.

Svi vi ste svedoci koliko je ljubavi utkano u moja dela - rekla je Nedeljkovićeva.

Izložba Slađane Nedeljković nosi naziv "Širom otvorenog srca".

U Galeriji Narodnog muzeja izloženo je oko osamdeset crteža, akvarela i ulja na platnu.

Radovi su nastali u poslednjih šest godina.

Slađani je ovo četvrta samostalna izložba, a svojim radovima predstavila se dosad na četrnaest kolektivnih i humanitarnih izložbi.

Komentari

Pošto nisam u mogučnosti da dođem na izložbu ,po slikama vidim,da se radi o velikom umjetniku. Sladjana nevjerovatnom strašču iznosi emocije ! Čestitke i lijep pozdrav iz Slovenije!

Najnovije vesti