Iz vranjskog SNS-a poručili Pokretu Srce: Vidimo se na terenu

Reagujući na saopštenje Inicijativnog odbora Pokreta Srce u Vranju koje je prozvalo gradsku vlast za "pogubnu sportsku politku gradonačelnika i gradskog većnika za sport", iz vranjskog SNS-a saopšteno je u utorak da je aktuelno gradsko rukovodstvo "uradilo za sport u Vranju više nego sva prethodna zajedno".

"Finansiranje sporta uvedeno je u zakonski okvir i sva plaćanja moraju da budu opravdana.

Svake godine Grad izdvaja do 5 odsto od ukupnog gradskog budžeta za sport, u skladu sa preporukama ministarstva, čega se drže i gradonačelnik i većnik za sport.

To verovatno smeta onima koji su navikli na razne malverzacije i koji su sport koristili za lično bogaćenje.

Samo za sportsku infrastrukturu u prethodnom periodu izdvojeno je 220 miliona dinara.

Je l' to pogubna sportska politika?

Nema dela grada koji nema novo dečje igralište i sportski teren, a ona su izgrađena i u seoskim mesnim zajednicama, poput onih u Vrtogošu, Žapskom, Crnom Lugu, Katunu...

Da ne govorimo o potpuno novom izgledu Gradskog stadiona, za čije uređenje je izdvojeno preko 50 miliona dinara, ili, takođe, potpuno novih teniskih terena gde je Grad izdvojio preko 20 miliona dinara.

Je l' to pogubna sportska politika", pitaju iz SNS-a.

Naprednjaci još navode da je Grad Vranje "finansirao izradu projektno–tehničke dokumentacije za izgradnju zatvorenog bazena i rekonstrukciju Sportske hale po principima energetske efikasnosti, u iznosu od 70.000 evra".

"Sve je spremno, dakle, za izgradnju i očekujemo podršku države.

Kao što smo se izborili i dobili podršku državnog rukovodstva za izgradnju stadiona po UEFA standardima u vrednosti od 30 miliona evra.

Je l' i to pogubna sportska politika?

Da ne pominjemo organizaciju nikad većeg broja sportskih manifestacija.

I nikad veći broj dece koja se bave rekreativnim sportom.

U ove svrhe Grad je angažovao osam profesora fizičke kulture, koji rade sa decom predškolskog uzrasta i nižih razreda osnovnih škola.

Jedno od priznanja dobrih rezultata je i to što je Vranje dobilo organizaciju Balkanskog prvenstva u odbojci, prvu takve vrste i na tom nivou posle punih četrdeset godina.

Da li je i to priznanje za one koji vode pogubnu sportsku politiku?

Na kraju, nama ostaje da radimo i gradimo, uvereni u ispravnost svojih postupaka.

Onima koji misle da je sport čaršijsko olajavanje političkih protivnika, poručujemo - vidimo se na terenu", piše u saopštenju SNS Vranje.

Komentari

Veliki uspeh pavlovac, neradovac, dinamo... o cemu vi pricate i u kom svetu zivite.. 40 hiljada ljudi živi u grad tj opstini

U celom saopstenju SNS je jedino tacna tvrdnja da ste za vranjski sport uradili sto niko nije u prethodnih 1000 godina, moze da se dopuni da ste za Vranje uradili nesto sto niko nije od Ane Komnine uradio, o tome svedoce prazna igralista, prazni bazeni, prazni vrtici, prazne ulice, mada bezbednije da neko ne utopi se u fekalije. Ne radite nista vise, dosta ste uradili ko Boga vas molimo.

Koga zavaravate, pa fudbal u beton ligi. Rukomet sport broj 1 je u ambisu. Gleda ih 59 slucajnih prolaznika. Kosarka, pa to je rekreativni cin, kao i odbojka.
O cemu pricate, vidite stadion u Bugarskoj u Montani.
Sram Vas bilo. Ko Vam veruje, niko.

Nesi, Gonzi izadjite malo u grad Vranje koji Vas ne poznaje da cujte olajavanje gradjana. Sta misle, saslusajte narod ima puno toga da kaze o radu lokalne samouprave.

Najnovije vesti