Srce: Naprednjaci uništili vranjski sport, na narednim izborima biće gubitnici

Iz Inicijativnog odbora Pokreta Srce za grad Vranje u utorak je ocenjeno da je vranjski sport doživeo sunovrat pod aktuelnim gradskim rukovodstvom.

"U proteklom periodu vođena je pogubna sportska politika sa gradonačelnikom grada Vranja Slobodanom Milenkovićem i većnikom za sport i omladinu Nenadom Đorđevićem na čelu.

Osim što je ruinirao sve čega se dotakao, ovaj naprednjački duo uspeo je i vranjski sport da baci na kolena", piše u saopštenju Pokreta Srce.

Iz Ponoševog inicijativnog odbora u Vranju aktuelan vrh gradskog rukovodstva optužuju za više stvari.

"Oni su doprineli uništenju fudbalskog kluba Dinamo Vranje, koji je po prvi put od svog osnivanja 1947. godine istupio iz jednog zvaničnog takmičenja.

Za samo tri godine uspeli su da od Super lige dovedu Dinamo u petu, beton ligu Srbije.

U Vranju, kao nigde u Srbiji, oformili su pet fudbalskih klubova, koji se takmiče u poslednjem rangu.

Pojedine opštine u Pčinjskom okrugu imaju superligaša i srpskoligaša, a grad Vranje ima pet klubova koji igraju sa klubovima iz okolnih sela.

Svaka čast.

Takođe, ugasili su dugogodišnjeg zonaša, FK Vranjska Banja, koji je pretendovao na ulazak u Srpsku ligu, kai i KK Jug, osnovan 1973. godine.

Stvorili su klimu u kojoj, od njihovog dolaska na vlast 2016. godine, Vranje nema kategorisane sportiste (sportisti koji primaju nacionalnu stipendiju), a u 2016. godini bilo ih je 5.

Trenutno u nacionalnim ligama Srbije učestvuju samo dva kluba, a u periodu od 2008. godine, pa do dolaska Milenkovića i Đorđevića na čelo grada bilo ih je osam.

U vezi sa Zakonom o sportu, kasnili su sa objavljivanjem Konkursa za finansiranje sportskih organizacija, kao i kašnjenjem realizacije Programa dodele novca klubovima, dinamikom koju je jasno precizirao Zakon o sportu.

Najavljuju svake godine projekte za otvorene i zatvorene bazene (na početku ove godine po treći put) kod Sportske hale, građene izgleda nekakvom stelt tehnologijom, nevidljivom golom oku prosečnog Vranjanca.

Dele samo deo novca klubovima od celokupnog godišnjeg budžeta za sport, dok ostatak ide za nekakvu sportsku infrastrukturu, koja je za obične ljude takođe nevidljiva (mogu barem zameniti parket u Sportskoj hali, koji nije menjan od izgradnje 1989. godine).

Degradirali su godinama stabilnog člana Druge lige Srbije ŽOK Vranje, vraćanjem kluba u Drugu ligu Istok, rang regionalnog karaktera.

Dodeljivali su novac podobnim klubovima u kojima su instalirali svoje ljude, ali nikako više od četrdesetak, od ukupno 71 kluba, jer su ostali nelojalni njima.

Više od 300 naše dece iz tridesetak njima nelojalnih klubova je na ulici, prestali su da treniraju i da se bave sportom", piše u saopštenju Inicijativnog odbora Pokreta Srce u Vranju.

Na kraju saopštenja dodaje se da su sveukupni gubitnici građani Vranja.

"Pokret Srbija centar Srce obećava građanima da će na narednim lokalnim izborima vranjski naprednjaci biti gubitnici, jer naše Vranje samo porazom naprednjaka može biti pobednik", zaključuje se u saopštenju.

Najnovije vesti