Iz SNS tvrde: Tončev režirao postizborni haos u Surdulici

Vranje - Opštinski odbor Srpske napredne stranke (SNS) u Surdulici saopštio je da "sa gađenjem i u neverici gleda na postizborni haos i gaženje ljudskih prava i ljudskog dostojanstva" koji se, kako kažu, "ovih dana sprovode od strane SPS u Surdulici".

- Prvo smo bili svedoci jednog krajnje perfidnog i unapred smišljenog scenarija da se na čistu i pozitivnu kampanju koju je SNS u Surdulici vodio baci ljaga saopštenjem u kome se naprednjaci optužuju za zloupotrebu državnih organa i kupovinu glasova.

To je bezočna i prljava laž lokalnog SPS-a i upravo su oni na najprljaviji mogući način zastrašivali ljude, ucenjivali ih, kršili izbornu tišinu o čemu postoje i snimci i na taj način skupljali glasove za Novicu Tončeva.

Haos u režiji Novice Tončeva nastavio se i posle izbora.

Zaposleni u opštinskoj upravi su pod strahovitim pritiskom i terorom, optužuju se da su glasali za SNS, a neki su završili i u bolnici.

Iz nekih sela povlači se mehanizacija očigledno dovedena dovedena u predizborne svrhe, organizuju se izmišljeni protesti, vade se kanalizacione cevi i šahte u mestima gde je SPS izgubio izbore, uklonjeno je više desetina kontejnera iz sela Zagužanje u kome je Novica Tončev doživeo ubedljiv poraz.

Neprestane pretnje Surduličanima imaju za cilj kažnjavanje svih onih građana koji su u ogromnom broju dali glas za promene, dali glas za bolju, sigurniju i izvesniju budućnost svoje dece, dali glas za Surdulicu koja više neće biti privatna prćija Novice Tončeva.

Zbog Surdulice, zbog budućnosti sve naše dece, borićemo se svom svojom snagom da zaštitimo izbornu volju građana, da stanemo na put ovoj bahatoj vlasti oličenoj u Novici Tončevu, vlasti koja ne poštuje pravo svakog čoveka da glasa po svojoj savesti, vlasti čiju bahatost, osionost i bezobzirnost Surdulica ne pamti u svojoj istoriji - kaže se u saopštenju surduličkih naprednjaka.

Najnovije vesti