Iz Simpa najavljeno otvaranje novih fabrika i nova zapošljavanja

Ambiciozni planovi kompanije Simpo AD Vranje za 2020. godinu otvoriće potrebu za zaposlenjem pedesetak radnika u proizvodnji, a otvaranjem nove fabrike, što najavljuje generalni direktor Slađan Disić, Simpu će trebati još 90 radnika sa srednjom, višom i visokom stručnom spremom.

Disić je, boraveći na štandu Simpa u ovkiru aktuelnog 37. Sajma nameštaja u Beogradu, najavio da kompaniju u narednoj 2020. godini očekuje investicioni ciklus koji će podrazumevati izgradnju nekih novih fabrika, a pre svega komplentu rekonstrukciju postojećih pogona u kor-biznisu (nameštaj), odnosno fabrike nameštaja, tapetarije, dušeka i fabrika u Preševu i Sirdulici.

Kako je naglasio, već je u toku rekonstrukcija fabrike lameliranog nameštaja u Zubinom potoku.

- Cilj je da do 2022. godine Simpo ima potpuno inoviranu tehnologiju u svim fabrikama.

To će nam doneti mnogo veću produktivnost i omogućiti nižu cenu nameštaja, odnosno veću konkurentnost na domaćem i ino tržištu - naveo je Disić.

On je dodao da kompanija ima popunjene proizvodne kapacitete do kraja tekuće godine i u najavi nove poslove, pogotovo sa investitorima u okruženju.

- Gro naše proizvodnje trenutno je orijentisan na proizvodnju nameštaja za opremanja.

Trenutno opremamo dva hotela u Crnoj gori, jedan hotel i jedan studentski dom u Irskoj.

U pregovorima smo sa još nekoliko investitora u hotelijerstvu, prvenstveno iz susedene Severne Makedonije i očekujemo da do kraja godine potpišemo još nekoliko ugovora u delu opremanja - rekao je Disić.

Simpo je 2014. godine bio pred bankrotom i, kako naglašava Disić, uspešnog oporavka, posebno od momenta usvajanja Unapred pripremljenog plana reorganizacije (UPPR), ne bi bilo da nije bilo pomoći države, ali i orijentisanosti na tržište i posvećenosti menadžmenta i radnika.

- I kada je Simpo bio u najtežoj situaciji mi smo gledali da izmirujemo obaveze prema lokalnoj samoupravi, ali i prema državnim insitutucijama.

Mi smo tada za godinu i po dana platili 441 milion dinara za poreze i doprinose na zarade radnicima.

Platili smo 4,5 milijarde za četiri godine za obaveze iz ranijeg perioda, dok su ostale obaveze "zatvorene" kroz konverziju - rekao je Disić.

Simpo danas ima 1.574 zaposlena u osnovnom, tzv. kor biznisu, a 2.104 sa povezanim društvima.

Proizvodni kapaciteti su dislocirani - kompanija ima fabrike u Preševu, Bujanovcu, Surdulici, Radovnici, Ćičevcu, Kuršumliji, Zubinom potoku i 29 maloprodajnih objekata u Srbiji.

Funkcionišu i Simpove firme i u Crnoj Gori, Makedoniji i BiH gde zapošljava 104 radnika.

Najnovije vesti