Disić: Očekujemo da nova kolekcija našeg nameštaja bude izuzetno tražena

Generalni direktor kompanije Simpo Slađan Disić izjavio je na 57. Sajmu nameštaja u Beogradu da su u vranjskoj kompaniji sigurni, na bazi istraživanja domaćeg i ino tržišta, da "Simpo ima najbolji miks kvaliteta, cena, udobnosti i funkcionalnosti svog nameštaja".

- To je iznad svih, čak i iznad svih tih osobina italijanskog ili nameštaja iz drugih zemalja učesnica na sajmu.

Tačno je da i drugi poseduju kvalitet, ali je to nameštaj višestruko skuplji u odnosu na Simpov.

Zato očekujemo da naša nova kolekcija, koju predstavljamo na aktuelnom sajmu nameštaja u Beogradu, bude izuzetno tražena i prodavana na domaćem, ali i na tržištu u okruženju, širom Evrope, pa i u zemljama Bliskog i Srednjeg Istoka - rekao je generalni direktor vranjske kompanije.

NI DINAR DUGOROČNIH OBAVEZA

Disić je još jednom naglasio da je Unapred pripremljeni plan reorganizacije (UPPR) za kompaniju Simpo usvojen još februara ove godine i da od tog momenta kompanija "redovno izmiruje sve svoje obaveze prema poveriocima".

- Prvu meru iz tog programa, konverziju, već smo realizovali; skinute su hipoteke na objektima, povezivanje radnog staža je u toku, prodaja povezanih društava i svega što nije naš kor biznis je takođe u toku, tako da će UPPR biti realizovan u znatno kraćem roku nego što je njime predviđeno - kazao je Disić.

Simpo je, naglasio je on, nakon realizacije ključnih mera iz UPPR-a, potpuno stabilna firma.

- Mi smo sada solventna kompanija koja je u stanju da iz tekućih priliva izmiruje sve obaveze prema poveriocima - kazao je Disić.

On je izneo stav da Simpo u narednom periodu očekuju još bolji dani, a prvenstveno povećanje prodaje i prihoda.

- Sve ovo ne znači da nemamo tekuće probleme; imamo ih kao i svaka firma, ali akcionarsko društvo u ovom momentu nema nijedan jedini dinar dugoročnih obaveza - ocenio je Disić.

Najnovije vesti