Iz Preševa traže istragu zbog podmetanja požara na mašini firme Saba Belča

Nevladena organizacija Centar za istraživanje i monitoring iz Preševa zatražila je od nadležnih organa da što pre preduzmu sve mere i rasvetle slučaj paljenja mašine za asfaltiranje firme „Saba Belča“, kojim je „ugroženo zapošljavanje ljudi“.

- Ako nekome u Vranju slučajno smeta ova firma zato što je vlasnik Albanac, sigurno greši, jer ona zapošljava i Srbe i Albance - navodi se u saopštenju Centra za istraživanje i monitoring.

Ocenjuje se, takođe, kako se preduzeće Saba Belča razlikuje od svih ostalih jer, "bez obzira na nacionalnu pripadnost, utiče na smanjenje nezaposlenosti" u Pčinjskom okrugu.

- Ako neko od građana srpske ili albanske nacionalnosti misli da ogrožava vlasnika onda ovakvim delom, zapravo ugrožava i uzima hleb radnicima – Srbima, Albancima i Romima, jer svi oni u ovoj firmi zarađuju za život i egzistenciju svojih porodica - navodi se u pismu iz ove nevladine organizacije.

Mašina za asfaltiranje preduzeća Saba Belča, koja se nalazila na parkingu vranjskog JP Vodovod i bila spremna za radove u jednoj ulici u Vranju, izgorela je oko 2 sata u noći između 31. jula i 1. avgusta.

Najnovije vesti