Osude zbog paljenja građevinske mašine firme Saba Belča

Paljenje mašine za postavljanje asfalta firme "Saba Belča" iz Preševa, vredne više od 100.000 evra, u noći između utorka i srede u Vranju, "čin je albanofobije" koji ne doprinosi stabilnosti u ovom regionu, ostvarivanju elementarnih prava građana, a ni ekonomskom razvoju, izjavio je predsednik Demokratske partije Albanaca (DPA) u Preševu i bivši predsednik opštine Ragmi Mustafa.

Mustafa je kazao za agenciju Beta da ima dosta kompanija iz drugih gradova u Srbiji koje rade u Preševu, ali da "nijednoj do sada ništa nije oštećeno".

- Do sada se takva fobija nije pokazala kod Albanaca, ali se kod Srba nažalost i dalje pokazuje albanofobija, što ne doprinosi sigurnosti Albanaca koji žive na ovom prostoru - rekao je Mustafa i pozvao policiju u Vranju da pronađe one koji su izazvali požar.

Predsednik opštine Bujanovac Šaip Kamberi osudio je taj događaj i na svom Fejsbuk profilu naveo da je "paljenje mašine albanske kompanije u Vranju dokaz povratka mentaliteta iz '90 - ih godina kao i nedostatak volje državnih organa da zaštite albansku imovinu".

Mašina za postavljanje asfalta kompanije "Saba Belča", koja se nalazila na parkingu vranjskog JP Vodovod i bila spremna za asfaltiranje jedne ulice u Vranju, izgorela je oko 2 sata noću, preneli su albanski mediji iz Bujanovca i Preševa.

Najnovije vesti