Ivanović: Recko već godinu dana ruši Dinamo Jug VIDEO

Dragan Antić Recko od momenta formiranja FK Dinamo Jug ruši naš klub, izjavio je u utorak na konferenciji za medije u Vranju Dejan Jova Ivanović, jedan od osnivača vranjskog zonaša, član Upravnog odbora i član Skupštine Dinamo Jug-a.

"Vrhunac Reckove kampanje protiv našeg kluba dogodio se prethodnog vikenda, kada je došlo do fizičkog napada na naše fudbalere, po završetku utakmice sa Jedinstvom u Bošnjacu.

I nisu napadnuti samo fudbaleri, već i navijači koji su pošli iz Vranja da pruže podršku svom klubu na gostovanju.

Napadnuti smo potpuno neočekivano i bez ikakvog razloga, posle meča koji je odigran po svim pravilima fer-pleja.

Imam pouzdanu informaciju da je napadom na naše igrače i navijače u Bošnjacu direktno dirigovao Dragan Antić Recko, dajući telefonom instrukcije iz jednog leskovačkog restorana kako da nas domaćini što više povrede, šta da nam urade.

Da li zbog takvog njegovog odnosa prema klubu neko od naše dece, koji su tu gde jesu samo zbog fudbala i samo jer žele da se bave sportom koji vole, treba da ostane invalid", upitao je Ivanović, rekavši novinarima da je konferenciju sazvao jer su napadi na Dinamo Jug odavno prevazišli sportske okvire.

Podsećanja radi, Dragan Antić Recko vodio je FK Dinamo Vranje, klub koji je od superligaša 2019. u narednim godinama počeo da tone i na kraju došao do najnižeg ranga (Pčinjska okružna liga), a tokom prethodne sezone je zbog nedolaska na utakmice u toj ligi izbačen i više se ne takmiči.

"Od samog formiranja FK Dinamo Jug krenule su pretnje od tzv. legende vranjskog fudbala Dragana Antića Recka, za koga uzgred i ne znamo čime se svrstava u legende kada se zna da je imao samo šest meseci fudbalskog staža u Vranju, i to u omladinskim selekcijama.

Prećeno je fudbalerima, da ne igraju za naš klub, nekim sportskim funkcionerima i uopšte ljudima koji su pokazali interesovanje da pomognu Dinamo Jug-u i razvoju fudbala u Vranju.

Krenulo se sa pokušajima kriminalizacije mene lično i moje porodice, pre svega moje dece, mojih najbližih saradnika u klubu, podnete su mi krivične prijave.

Verujem u naše državne institucije i ne plašim se prijava, ali da Antić, znajući šta je sve radio, govori o poštenju, to ne možemo da prihvatimo.

On do dan danas nije podneo finansijski izveštaj o poslovanju kluba kojeg je predvodio sa raznih pozicija.

Sve čega se uhvatio je uništio.

Po nekim mojim informacijama taj Antićev klub je u dubiozi između 200.000 i 300.000 evra.

Iza svega što sam rekao stojim i za sve imam dokaze", naveo je Ivanović.

Ivanović je podsetio da je juna prošle godine grupa sportskih entuzijasta i legendi vranjskog fudbala odlučila da osnuje FK Dinamo Jug.

"Znajući koliko vranjska sportska i fudbalska javnost voli fudbal, pokrenuli smo klub, uspeli da se u prvoj sezoni takmičenja u Pčinjskoj okružnoj ligi izborimo za drugo mesto i obezbedimo plasman u fudbalsku Zonu Jug.

Jedan od bitnih razloga za formiranja FK Dinamo Jug bio je taj što je, nažalost, FK Dinamo Vranje, u čijem sam osnivanju i sam svojevremeno učestvovao, bio vođen od ljudi koji tome nisu bili vični.

Znamo kako se sve to završilo na žalost svih nas koji smo proteklih godina bili intimno vezani za vranjski fudbal.

Taj je klub otišao pod stečaj, stavljen je praktično katanac, ostali su veliki dugovi prema igračima, trenerima, radnicima u klubu, prema dobavljačima.

Mi zahtevamo odgovore, odnosno tražimo već više od godinu dana da se sazove skupština FK Dnamo Vranje pred gašenjem, da se vidi koliko iznose dugovi, da se vidi struktura rashoda i da se saopšte razlozi zašto je klub došao u takvu situaciju", rekao je Ivanović.

On je dodao da klub FK Dinamo Jug ima svoj cilj.

"Uvek ćemo biti na raspolaganju fudbalskoj javnosti, i u rezultatskom i u finansijskom smislu.

Vranjskog fudbala proteklih godina nigde nije bilo na fudbalskoj mapi Srbije zahvaljujući čoveku koga sam već pomenuo.

Imam saznanja i ko finansira napade na naa, ali ću o imenima kada budemo imali pouzdane informacije.

Mi se u sportskom i fudbalskom smislu nećemo predati, bez obzira na sve pritiske koje smo trpeli i koje još uvek trpimo", zaključio je Ivanović u obraćanju novinarima.

Novi stadion kao kruna

Ivanović je podsetio da je FK Dinamo Jug pripreme za sezonu 2023/24 započeo na Gradskom stadionu u Vranju, jer je stanje Stadiona Jumko, na kome je ranije igrao FK Dinamo Vranje, bilo katastrofalno.

"Velikim naporima, entuzijazmom i ličnim zalaganjem doveli smo ovaj stadion i prostorije u stanje da na ovom sportskom objektu može da se trenira i funkcioniše. Mi posle osam kola u Zoni Jug delimo drugo mesto, imamo u narednom periodu lakši raspored i očekujemo još bolje rezultate. Samo klub čija uprava razmišlja u smislu daljeg napredovanja, pokretanja mlađih selekcija, što je jedan od naših prioriteta za naredni period, može da se raduje najavljenoj izgradnji stadiona po UEFA standardima u Vranju, jer će u tom slučaju na njemu imati ko da igra i imati ko da dolazi na utakmice. Politika Reckovog kluba bila je takva da su talenti odavde samo odlazili u druge sredine, što je lepo i želimo svim fudbalerima da napreduju, ali je praktično vranjski fudbal ostavljen bez vlastitih igrača i talenata i na kraju smo došli u situaciju da nema ko da igra za naše klubove. Znam lično da je veliki broj naše dece, naših fudbalskih nada, otišao odavde iz revolta prema tom Dinamo Vranju, a naša je misija da se to ubuduće ne dešava i da vranjski igrači budu nosioci igre Dinamo Jug-a, kluba koji je formiran sa namerom da bude zdrava fudbalska priča. U tom smisli napravili smo ugovor o poslovno-tehničkoj saradnji sa lokalnim FK Prestiž, kao svojevrsnom školom fudbala koja neguje vrlo mlade igrače, i očekujemo da ćemo uskoro imati kadete i pionire pod našim okriljem. Izgradnja novog stadiona, koji bi trebalo da bude završen za godinu i po do dve, biće kruna te priče i mi to jedva čekamo", kazao je Ivanović.

Komentari

Član 33. Zakona o sportu: Članovi uprave sportske organizacije NE mogu biti: 1. Članovi uprave i službena lica organizacije u oblasti sporta koja upravlja ligom. 2. Lice koje vrši javnu funkciju. Pa kako si ti onda član Uprave Dinamo Jug

Osnivac dinama? Auu,kolko godine ima ova lepota(?). Samo se pitam cemu sluzi zakon kad se ovakve "dubioze" samo po novine prepucavaju, jadni sportisti i ljubitelji sporta.

Rek’o Jova Zmajevac,zemljo Srbijo !

Najnovije vesti