INTERVJU Nataša Dejanović: Lepo je vratiti se vranjskoj publici VIDEO

Iako Vranjanka, doduše već duži niz godina sa boravištem u Nišu, dr Nataša Dejanović Dimitrjević skoro punu dekadu nije se pojavila sa svojim novim uradcima na vranjskoj likovnoj sceni.

Ovih dana, u godini kada proslavlja lep jubilej, petnaest godina profesionalnog bavljenja likovnom umetnošću, Nataša se vratila pred likovnu publiku u rodnom gradu, izložbom čiji je tematski naziv "Zidni zapisi".

Izložba je deo doktorskog umetničkog projekta u sklopu doktorata koji je branila pre dve godine na Fakultetu savremenih umetnosti u Beogradu, u klasi profesora Vladimira Veličkovića.

Nataša je za portal Vranje News najpre govorila o samoj izložbi.

Nataša radi kao profesorka na Visokoj školi za vaspitače u Bujanovcu, ali naglašava da, uz dobru organizaciju, i pored profesionalnih obaveza uvek nađe vremena za slikanje.

- Mislim da će moja sledeća izložba biti na nekim manjim formatima, uslovno rečeno ići ću na neke "lakše" slike.

Ove su poprilično teške, jer da bi bile kao zidovi zaista moraju biti masivne kako bi mogle da nose sve ugrađene materijale i tu težinu.

Ne radim još uvek na nekom novom ciklusu, želim da malo uživam u ovom i da malo više izlažem.

Imala sam izložbu u Nišu, evo sada u Vranju, verovatno ću da nastavim dalje - navodi Nataša Dejanović.

PROFIL

Nataša Dejanović Dimitrijević rođena je 1979. godine u Vranju. Diplomirala je na Fakultetu likovnih umetnosti u Beogradu 2004. godine, na slikarskom odseku. Magistrirala je na istom fakultetu 2008, a doktorirala na Fakultetu savremenih umetnosti u Beogradu 2017. godine u klasi profesora Vladimira Veličkovića. Izlagala je pre ove izložbe samostalno devet puta i na preko osamdeset kolektivnih izložbi u zemlji i inostranstvu. Učestvovala je na desetak međunarodnih likovnih kolonija. Dobitnica je nekoliko nagrada u oblasti slikarstva i mozaika. Radi kao profesorka na Visokoj školi za vaspitače u Bujanovcu. Član je ULUS-a, ULUPUDS-a i AIMS-a.

Najnovije vesti