Ilić Stošić: Nenad je do poslednjeg dana verovao u slobodu

Mirjana Ilić-Stošić, supruga preminulog bivšeg predsednika Skupštine grada Vranja Nenada Stošića Šize, uputila je pismo zahvalnosti redakcijama medija koji su se, kako je napisala, "dirljivim rečima oprostili" od njenog supruga.

Pismo prenosimo u celosti.

- Borio se trideset godina za demokratizaciju društva, za istinsku vladavinu naroda, a ne pojedinca.

Devetog marta 1991. je bio na čelu Vranjanaca koji su otišli u Beograd da iskažu vapaj za boljom sutrašnjicom, da izgradimo Srbiju koja će biti bolja svoj našoj deci.

Dičio se svojim rodnim gradom, gradom svojih predaka jer je želeo jedino u njemu da živi sa svojom porodicom, prijateljima i građanima koji vole njegov grad Vranje.

Dok je bio na čelu Skupštine opštine dao je nemerljiv doprinos da njegovo Vranje dobije status grada, da se sanira Pljačkovica od osiromašenog uranijuma, da Vranje ne bude više neka opštinska kasaba na jugu Srbije već da dobije status grada.

Doprineo je da se završi brana Prvonek, da Medicinska škola bude deo grada.

FK Dinamo je neizmerno voleo i svakoj pobedi se svim srcem radovao.

I kao deo vlasti, i kao opozicionar uvek se borio da njegovo Vranje bude lepše, bolje, da mladi ostanu u njemu, da ga vole i grade.

Verovao je u mladost grada.

Za mnoge je bio legenda grada, a oni koji su ga poznavali govorili su da je ljudina.

Oni koji ga nisu poznavali hteli su da uguše njegov opozicioni duh, hteli su da ga poslovno degradiraju, da ubiju njegovu kritičku misao i želju da slobodno kaže šta misli o stvarnosti.

Poslednjih meseci pre opakog koronavirusa obrušili su se na njega, obarajući mu imunitet kao dijabetičaru jer ne misli kao oni, jer slobodno kaže šta misli, a to se nekima uopšte nije dopadalo.

Hteli su da ga zgaze, unište, ali znao je da su njegovi najbliži uvek bili borci za Vranje, slobodu, za veru u Boga, za istinu i pravdu.

Hvala svima na podršci da istrajemo u Nenadovim idejama i veri da Vranje i Srbija moraju da budu lepše mesto za sve nas - napisala je Mirjana Iiić Stošić, inače predsednica Gradskog odbora Stranke slobode i pravde (SSP) u Vranju.

Komentari

Hvala vam na lepim rečima kojim ste ispratili moga voljenog, rodjenog brata. Voleo je vašu profesionalnost
i objektivnost. Sve najbolje u budućem radu. S poštovanjem, Nada, Nenadova sestra

Najnovije vesti