Igraj za Zmaj: Škola u kojoj misle na buduće prvake (FOTO, VIDEO)

Cilj sportskih susreta u OŠ Jovan Jovanović Zmaj je da se mališani iz predškolske ustanove Naše dete upoznaju sa školom i našim đacima i otklone sve moguće barijere - izjavila je za Vranje News direktorka Zmajeve škole Milena Marinković.

U ovoj osnovnoj školi došli su na ideju da kreiraju tranzicioni plan s ciljem da se, na osnovu analize potreba dece koja polaze u prvi razred, ona adekvatno prilagode osnovnoškolskoj sredini.

Početak realizacije, u vidu sportskih susreta "Igraj za Zmaj" održanih u petak, bio je više nego uspešan i taj prvi kontakt mališana sa školom ostvaren je kroz igru, druženje, nadmetanje, radost i smeh.

Učesnici su se nadmetali u različitim disciplinama i veštinama, uz mentorsku podršku drugara i nastavnika.

U pitanju su bile discipline poligon, nadvlačenje konopca, obruč i druge.

Učiteljica Ljiljana M. Dimitrijević, koja je bila bila učesnica manifestacije kao i većina članova kolektiva škole, rekla je za Vranje News da je priprema bila "inspirativna".

- Trebalo je osmisliti igrice za mališane, a naša konkretna igra imala je jednu sabotažu od strane vetra, kuglice su letele na sve strane...

Ipak, manifestacija je ostvarila cilj; deca su se družila, svi su dobili balone sa lepim porukama da ponesu sa sobom i nadam se da će mnogi od njih postati naši đaci - rekla je u ime svih kolega za naš portal Dimitrijevićeva, učiteljica drugog razreda.

S ciljem promocije škole i nastavnih predmeta u Zmajevoj školi će 19. aprila biti organizovana manifestacija "Igraj za Zmaj i upiši školu naj", u sklopu koje će učesnici biti nastavnici i svi učenici od prvog do osmog razreda.

Predmetni nastavnici će sa učenicima imati svoj štand u okviru koga će promovisati svoj predmet i rezultate rada na način koji sami osmisle.

- Gosti će nam biti roditelji, budući prvaci, predstavnici Ministarstva prosvete prosvete i Gradske uprave - poručuju iz Zmajeve škole.

Zmajeva škola u Vranju osnovana je 24. novembra 1961. godine.

Najnovije vesti