Dan Zmajeve škole: Đulići za vas (FOTO, VIDEO)

I posle 57 godina mi nećemo stati i nastojaćemo kao škola da do sledećeg rođendana budemo još bolji i uspešniji.

Da zajedno sa roditeljima budemo nezaobilazan partner svim bitnim resursima na lokalu, da budemo škola otvorena za sve učenike, škola koja podržava uspeh, mišljenje, kreativnost i maštovitost naših đaka.

Da i dalje radimo na međusobnom uvažavanju i poverenju - rekla je direktorka Milena Marinković Ćuković na svečanosti povodom 57. rođendana OŠ Jovan Jovanović Zmaj u Vranju.

Učenici, učitelji i nastavnici pripremili su bogat i uigran scenski program, koji se sastojao od recitala, pesme, igre i glume, na oduševljenje publike u prepunoj sali Doma Vojske u Vranju, koju su uglavnom ispunili roditelji i rodbina dečaka i devojčica Zmajeve škole.

- Naša deca danas žive u stimulativnom okruženju, moderna vremena omogućila su im brz protok i razmenu informacija, nešto što nama i njihovim roditeljima nije bilo dostupno.

Mi smo bili đaci u neko drugo vreme, uživali smo u sadržajima koji su bili romantični, uz Đuru Jakšića, Branka Radičevića i naravno Jovana Jovanovića Zmaja - rekla je Ćukovićeva.

Zato su nastavnici i učenici škole za svečanost povodom Dana škole pripremili performans pod bazivom "Đulići za vas", sa željom da spoje sadašnjost i prošlost.

- Program je pokazao kako spojiti nešto što se nekada dešavalo, ono što se dešava danas i što će nas očekivati u doglednoj budućnosti.

Nadam se da je publika uživala - rekla je Ćukovićeva.

U sklopu obeležavanja Dana škole, pre performansa "Đulići za vas" koji je priređen u Domu Vojske u Vranju, u petak su u OŠ Jovan Jovanović Zmaj održani sportski susreti, svečani literarni sastanak i koktel za zaposlene i prijatelje škole.

Zmajeva škola u Vranju osnovana je 24. novembra 1961. godine.

Najnovije vesti