I PSG će se pridružiti građanskim protestima u Vranju

Pokret slobodnih građana (PSG) u Vranju podržao je saopštenjem od utorka građanske proteste u Vranju najavljene za 25. januar i pozvao "sve članove i simpatizere da im se pridruže".

- PSG smatra da nakon uzurpacije i zloupotrebe svih institucija u Srbiji od strane Srpske napredne stranke (SNS), ulica postaje jedino mesto gde se može čuti glas onih koji ne pristaju na diktaturu.

Samo opštom političkom mobilizacijom građana mogu se stvoriti uslovi za artikulaciju jasne alternative trenutnoj vlasti, najgoroj u istoriji Vranja.

Ujedinjeni možemo odbaciti lažnu, paralelnu stvarnost, prazna obećanja i imitacije pristojnog života, koje nam svakodnevno potura vladajuća, korumpirana i nadmena elita i izboriti se za normalno društvo u kome je život vredan življenja i u kome mladi ne moraju da napuštaju svoj grad i svoju zemlju.

Nema kompromisa sa bahatom vlašću, i zato - na ulice, hrabro, za naš grad, za Vranje bez straha - kaže se u saopštenju PSG Vranje od utorka.

Građanska inicijativa Vranja za petak 25. januar u 18 časova najavila je protestnu šetnju pod nazivom "1 od 5 miliona", koja bi tog dana trebalo da prvi put bude održana u Vranju.

Kako je najavljeno, zborno mesto je centralno gradsko šetalište.

Najnovije vesti