Humanitarni koncert za Miljanu u Nišu

U utorak 12. juna niški Blue Sky bend organizovaće humanitarni koncert za Vranjanku Miljanu Ristić Stanković, kako bi se što pre prikupio novac za njeno dalje lečenje.

Humani ljudi, muzičari, sviraće u restoranu „Želja Pro“ i pozivaju sve zainteresovane da dođu i pridruže im se u humanoj, misiji kako bi Miljana što pre nastavila sa započetim lečenjem.

Miljani Ristić Stanković iz Vranja dijagnostikovana je akutna mijeloblastna leukemija i to samo nekoliko meseci nakon porođaja, a cela Srbija digla se na noge da pomogne ovoj mladoj ženi da nastavi da živi i brine o svom dvanaestomesečnom detetu.

Prva faza lečenja koja uključuje agresivnu hemoterapiju započeta je u Srbiji.

Zbog specifičnosti vrste leukemije i njenog veoma brzog i agresivnog napada na organizam, nastavak lečenja, kao i operacija presađivanja koštane srži morale su da se urade u inostranstvu.

Za Miljanu je ubrzo pronađen dobrovoljni donor matičnih ćelija i izvršena je transplantacija, pa se vratila u Srbiju.

Međutim, zbog komplikacija izazvanih plućnom infekcijom, Miljana je ponovo morala da se vrati na kliniku u Londonu pre dva meseca.

Njeno stanje se stabilizovalo ali je boravak u ovoj klinici napravio dodatne troškove, pa sada Miljana ima dug od 20.000 evra koji mora da izmiri kako bi nastavila sa kontrolom i terapijama.

U brojnim humanitarnim akcijama novac su do sada obezbeđivali porodica, preduzeća, institucije i pojedinci u Vranju, širom Srbije i inostranstvu.

Dinarski račun: 160-469670-88

Devizni: 00-540-0002122.1

IBAN: RS35160005400002122166

Preko fondacije Budi human otvoren je SMS broj za pomoć Miljani Ristić Stanković – 304 na 3030.

Više informacija dostupno je na FB stranici: Miljana Ristić Stanković – Donacije za transplantaciju.

Najnovije vesti