Dobar odziv humanitarnoj akciji za pomoć Miljani Ristić Stanković (FOTO)

U četvrtak je na šetalištu u centru Vranja organizovana humanitarna akcija, prodaja doručka, torti i kolača od koje će ceo prihod biti uplaćen za lečenje Miljane Ristić Stanković, Vranjanke obolele od akutne mijeloblastne leukemije.

Cena obroka je od 150 do 170 dinara, a slatkiša od 50 do 100 dinara.

Radnica poslastičare “Slatki svet Bubamara” Aleksandra Stanojević rekla je za Vranje News da je prezadovoljna velikim odzivom građana koji svojim doprinosom pomažu prikupljanju sredstava.

- Akciju smo organizovali sa nekoliko ugostiteljskih objekata, radionica za izradu slatkiša, pekara, marketa i kolektiva.

Trudimo se da svi zajedno pomognemo i prikupimo novac koliko možemo za nastavak lečenja naše sugrađanke.

Mi iz "Bubamare" nudimo tore, cheese cake i mafine – kaže Aleksandra.

Akciju je podržala i Škola fudbala “Prestiž”, a jedan od trenera u školi Milan Bojković rekao je za Vranje News da je njihov cilj animirati što veći broj ljudi da pomognu Miljani.

- Nadam se da će se naša sugrađanka vratiti iz Londona živa i zdrava.

Nastavićemo sa akcijama i da pomažemo koliko možemo onima kojima je pomoć neophodna – istakao je Milan.

Miljana Ristić Stanković je nekoliko meseci posle porođaja obolela od akutne mijeloblastne leukemije i uspešno operisana oktobra prošle godine na klinici u Londonu.

Sredinom marta ove godine došlo je do komplikacija i morala je ponovo da se vrati na lečenje u londonsku kliniku.

Zbog plućne infekcije, morala je da bude na klinici više od mesec i po dana.

Stanje se sada stabilizovalo, ali je boravak u Londonu napravio nove troškove porodici i da bi nastavila sa kontrolama i terapijama, što pre treba izmiriti dug od 20.000 evra.

Učešće u ovoj akciji uzela je kafana Tri lepe uz podršku advokatske kancelarije Miloš Simić, doo Euro spin, mesara Mišić, pekara Loki, City taksi, marketi Stanković, trgovinska radnja Goga, Užitak, Slatki svet Bubamara, kafić Riviera i Škola fudbala Prestiž.

Najnovije vesti