Hrabro za Vranje: Otkud naprednjacima pravo da svojataju gradski park

Koalicija Hrabro za Vranje reagovala je na saopštenje Gradskog odbora SNS Vranje u vezi sa boravkom članova inicijative ProGlas u subotu u Gradskom parku u Vranju, gde su položili cveće na spomenik Bori Stankoviću.

Saopštenje koalicije Hrabro za Vranje prenosimo u celosti.

"Otkud obraza inicijativi ProGlas da u ime svog političkog aktivizma obiđe Gradski park i položi cveće na spomenik Bori Stankoviću?'' pita se u jučerašnjem saopštenju Savet za informisanje SNS u Vranju. Time potvrđuje još jednom svoju bahatost i oholost, stav da su i ovaj grad, kao i ova država, samo njihovi.

Nije, gospodo, naprednjaci, samo vaš ni park, ni grad, ni država.

Nisu vam preci ostavili park, bio je tu pre više od jednog veka i biće tu i kada i vas i nas ne bude više.

Treba li da tražimo od vas dozvolu da prođemo parkom zato što ste ga vi ''rekonstruisali i preuredili'' parama građana?

Biće tu posla za pravosudne organe kada dođe vreme da provere zašto je to koštalo više od 40 miliona dinara i trajalo više od 600 dana.

A parkom će građani Vranja prolaziti i dalje kao i do sada.

Možda vas je uplašilo koliko se Vranjanaca okupilo i u parku i u centru grada da prati inicativu ''Proglas''?

Miodrag Majić, Svetlana Bojković, Gojko Božović i dr Miodrag Jovanović samo su pozvali Vranjance da izađu na izbore, ne i za koga da glasaju. Čega se onda bojite? Možda će neko od tih ljudi glasati i za vas ili vi znate kako obezbeđujete glasove i po koju cenu?

Ne bojte se, ne plaše se više Vranjanci i znaju da, ako ih ucenite da moraju da slikaju zaokružen glas, mogu posle da ga precrtaju i glasaju za koga žele – listić će biti važeći", navode iz Koalicije Hrabro za Vranje koju čine SRCE, Demokratska stranka, Pokret slobodnih građana, Ekološki ustanak - Ćuta.

Najnovije vesti

Foto Vranje News Danas su Cveti »

Danas se slave Cveti, dan kada je Isus Hristos jašući na magarcu ušao u Jerusalim.Narod je čuo da dolazi Spasitelj koji...