Hančanin pritvoren zbog sumnje na silovanje maloletnice

Iz Višeg javnog tužilaštva u Vranju saopšteno je da je ženska osoba prijavila Policijskoj stanici u Vladičinom Hanu da joj je maloletnu ćerku silovao njen rođeni brat (1975) iz Vladičinog Hana u svojoj kući.

"Dežurni zamenik je naredbom naložio ginekološki pregled.

Oštećena pohađa specijalnu školu, zbog čega je naloženo da se od zakonske zastupnice pribavi potrebna medicinska dokumentacija.

Prema osumnjičenom je određeno zadržavanje do 48 sati zbog sumnje na krivično delo obljuba nad nemoćnim licem iz čl. 179, stav 2 Krivičnog zakonika i isti je uz dostavu krivične prijave priveden u Više javno tužilaštvo u Vranju dana 25. jula radi saslušanja.

Osumnjičeni za silovanje sestričine se branio ćutanjem.

Za ovo krivičnog delo predviđena je kazna zatvora od 5 do 15 godina", navode iz VJT.

Iz Višeg suda u Vranju saopšteno je potom da je sudija za prethodni postupak odredio pritvor u trajanju do 30 dana prema osumnjičenom iz Vladičinog Hana, "zbog produženog krivičnog dela obljuba nad nemoćnim licem iz čl.179.st.2. u vezi st.1. Krivičnog zakonika, u vezi čl.61. Krivičnog zakonika".

"Pritvor je određen iz pritvorskih razloga predviđenih čl.211. st.1. tač.2.,3. i 4. ZKP", navode iz Viseg suda.

Najnovije vesti

Foto Vranje News Danas je Vaskrs - Hristos Vaskrse! »

Pravoslavni hrišćani u Vranju i Srbiji obeležavaju Vaskrsenje Isusa Hrista, praznik koji simbolizuje pobedu života nad s...