Gradsko veće izdvojilo 22 miliona za podršku poljoprivrednicima

Članovi Gradskog veća grada Vranja usvojili su u četvrtak Nacrt Programa podrške za sprovođenje poljoprivredne politike i politike ruralnog razvoja za 2020. godinu.

Programom podrške utvrđena su sredstva u iznosu od 21,7 miliona dinara.

Sredstvaće bii raspodeljena za sledeće projekte direktnih plaćanja za reproduktivni materijal (veštačko osemenjavanje), u okviru "posebnih podsticaja" za promotivne aktivnosti u poljoprivredi.

Biće pomognute mere ruralnog razvoja koje obuhvataju podršku programa koji se odnose na unapređanje konkuretnosti, i to za investicije u fizičku imovinu poljoprivrednog gazdinstva, za podizanje novih višegodišnjih proizvodnih zasada voćaka, vinove loze i hmelja, nabavku kvalitetnih priplodnih grla mlečnih rasa goveda, ovaca i koza za unapređenje primarne stočarske poljoprivredne proizvodnje, nabavku kvalitetnih priplodnih grla goveda, ovaca, koza i svinja koje se koriste za proizvodnju, nabavku opreme za pčelarstvo i podršku za unapređenje primarne poljoprivredne proizvodnje: za mašine i oprema za navodnjavanje i podizanje i opremanje plastenika za proizvodnju povrća, voća, cveća i rasadničku proizvodnju.

Takođe i za uspostavljanje i jačanje udruženja u oblasti poljoprivrede, u cilju zaštite poljoprivrednih resursa od elementarnih nepogoda na teritoriji grada Vranja i u cilju razvoja poljoprivredne proizvodnje na teritoriji grada Vranja.

I na kraju za investicije za unapređenje i razvoj ruralne infrastrukture, gde se sredstva raspodeljuju za meru iskop odnosno bušenje bunara.

Na sednici Gradskog veća usvojen je i Predlog Pravilnika o izmenama i dopunama Pravilnika o organizaciji i sistematizaciji radnih mesta u Gradskoj upravi grada Vranja, koji se odnosi na izmenu opisa poslova pojedinih radnih mesta, tako da se broj službenika ne menja.

Usvojen je i Izveštaj o realizaciji projekata po raspisanom javnom pozivu kojim su dodeljena sredstva crkvama i verskim zajednicama u 2019. godini, kao i Predlog Odluke o pristupanju izradi Programa energetske efikasnosti grada Vranja za period od 2020. do 2022. godine.

Današnja 220. sednica Gradskog veća počela je minutom ćutanja o odavanjem poslednje pošte svim žrtvama koronavirusa sa područja Vranja.

Najnovije vesti