Grad sa milion dinara podržao revitalizaciju Bloka Pošta-Banka FOTO/VIDEO

Od danas krećemo u sređivanje Bloka Pošta-Banka u Vranju, izjavio je gradonačelnik Slobodan Milenković, obilazeći zapušteni i u ruglo pretvoreni stambeno-poslovni blok u najužem centru grada.

Povodom početka radova na njegovom uređenju, gradonačelnik je sa saradnicima obišao ceo kompleks.

- Gradsko rukovodstvo sa zadovoljstvom je prihvatilo inicijativu Udruženja stambenih zajednica naselja "Pošta-Banka" i to je dobar primer saradnje lokalne samouprave i civilnog društva.

Važno je da ćemo rešiti ekološki problem u ovom kompleksu - naglasio je gradonačelnik.

Milenković je dodao da je za ove namene, s ciljem poboljšanja kvaliteta životne sredine, iz Fonda za ekologiju i zaštitu životne sredine grada Vranja za 2019. godinu opredeljeno milion dinara.

- Planirano je kompletno hemijsko čišćenje šetališnih površina, dezinfekcija, dezinsekcija i deratizacija celog bloka.

Grad će konačno dobiti funkcionalan prostor koji će biti od koristi vlasnicima stanova, lokala, ljudima koji ovde žive i rade, kao i korisnicima usluga.

Na ovaj način stvaramo uslove za samoodrživost Udruženja koje će se o ovom prostoru nadalje starati.

U narednom periodu lokalna samouprava učestvovaće u sređivanju i drugih stambenih zajednica na teritoriji grada Vranja, poput krova na zgradama "Braća Bajić" - dodao je gradonačelnik.

Predsednica Udruženja stambenih zajednica blok "Pošta-Banka" doktorka Nataša Stoiljković istakla je veliko zadovoljstvo zbog sređivanja ovog prostora.

- Uređenje kompleksa izuzetno je značajno kako za stanare, tako i za vlasnike lokala, ali i za sve građane našeg grada.

Ovaj nekada reprezentativni objekat je u katastrofalnom stanju i nadam se da će nakon izvođenja najavljenih radova ponovo zasijati

Ovo sada je "zona sumraka" - istakla je Stoiljkovićeva, naglašavajući da površine za čišćenje iznosi oko 2.000 kvadrata.

Gradonačelnik Milenković je precizirao da je rok za završetak radova 31. decembar.

Komentari

Срамота за овакав изглед Блок ппошта банке, тржни центар у центру,како руководство Града Врања,инспекције су дозволиле да се овако нешто деси, како може да се свако понаша бахато да затвара и отуђује објекте, ко је то дозволио?Именом и презименом,зараза хара,ту је било дивота седети поред фонтане.

Najnovije vesti