Grad podelio auto-sedišta za veću bezbednost dece u saobraćaju

Akcija podele auto sedišta, koju je organizovao Savet za bezbednost saobraćaja grada Vranja, organizovana je u velikoj sali Skupštine grada, u saradnji sa republičkom Agencijom za bezbednost saobraćaja.

Gradonačelnik Slobodan Milenković rekao je da je bezbednost u saobraćaju "imperativ svakog društva".

- Različitim vrstama edukacije, fizičko-tehničkim merama u zoni škola, opremanjem najmlađih učesnika u saobraćaju svetloodbojnim prslucima, svetlima za bicikle i dodelom sedišta, mi kao lokalna samouprava aktivno se uključujemo u smanjenje broja saobraćajnih nezgoda, sa posebnim akcentom na bezbednost dece.

Ovo je ubedljivo najveći broj auto sedišta za decu koja su obezbeđena u jednoj godini, a ovu akciju organizujemo već šest godina.

Ovo nije samo poklon, ovo je i podstrek za puno poštovanje saobraćajnih propisa i zakona, a sve korake koje preduzimamo usaglašeni su sa Nacionalnom strategijom da u 2020. godini ne bude poginule dece u saobraćaju, a da se broj povređene smanji za 50 odsto - rekao je gradonačelnik.

U četvrtak je podeljeno 145 auto-sedišta za decu, u vrednosti od preko 600.000 dinara.

Lokalna samouprava je preko Saveta za bezbednost saobraćaja grada Vranja obezbedila 125 sedišta, a preostali broj daruje Agencija za bezbednost saobraćaja.

Predstavnici republičke Agencije za bezbednost saobraćaja održali su edukaciju o pravilnom korišćenju auto sedišta za bezbednu vožnju dece.

PRIMER DOBRE PRAKSE

Radivoje Trifunović, predstavnik republičke Agencije za bezbednost saobraćaja, kazao je da je grad Vranje "primer dobre prakse na unapređenju bezbednosti dece u saobraćaju".

- Tokom prošle godine realizovan je veliki broj značajnih projekata poput predstave "Pažljivkova pravila u saobraćaju" za najmlađe, pilot projekta za povećanje bezbednosti dece viših razreda osnovnih škola i centralnog takmičenja za učenike srednjih saobraćajnih škola - kazao je Trifunović.

Najnovije vesti