Građani u sredu na biralištima gde se ponavljaju izbori

Glasanje za parlamentarne liste na izborima u Srbiji biće ponovljeno u sredu 1. jula u Vranju na 9 biračkih mesta, saopšteno je iz Gradske izborne komisije.

Osam ih je na području grada Vranja, a jedno u Vranjskoj Banji.

Na birališta po biračkom spisku na tih devet mesta može da glasa 6.200 birača.

Izbori za odbornike u Skupštini grada Vranja neće se ponoviti u sredu, iako su poništeni na tri biračka mesta - u selima Duga Luka, Strešak i Sekirje.

Na tim biralištima ukupan broj birača je samo 190.

Kako ponovljeno glasanje nema kapacitet da bilo šta promeni u ishodu lokalnih izbora, GIK je donela odluku da se ti izbori ne organizuju ponovo.

Prema odluci Republičke izborne komisije u sredu će se izborni proces obaviti po istim pravilima i procedurama koja su važile pre desetak dana, u periodu od 7 do 20 sati.

Sve epidemiološke preporuke su i dalje na snazi za izbore.

OVDE SE PONOVO GLASA

U Vranju će se ponovo glasati na 8 biračkih mesta - mestu broj 12 (MZ Odžinka), broj 82 (Osnovna škola Donje Trebešinje), broj 26 (služba opština sa KiM), broj 48 (Osnovna škola u Smiljeviću), broj 52 (Osnovna škola u selu Strešak), broj 57 (kuća Mladenović Gorana), broj 62 (Osnovna škola u selu Sekirje) i broj 85 (Osnovna škola u Ćukovcu). Glasanje će biti ponovljeno i na biračkom mestu broj 8 u Gradskoj opštini Vranjska Banja (DP Živinoprodukt).

Najnovije vesti