Evo gde se u Vranju i okrugu ponavljaju izbori

Izbori će se ponoviti na 26 biračkih mesta u Vranju i Pčinjskom okrugu, saopšteno je iz Republičke izborne komisije (RIK).

U Vranju će se ponovo glasati na 8 biračkih mesta - mestu broj 12 (MZ Odžinka), broj 82 (Osnovna škola Donje Trebešinje), broj 26 (služba opština sa KiM), broj 48 (Osnovna škola u Smiljeviću), broj 52 (Osnovna škola u selu Strešak), broj 57 (kuća Mladenović Gorana), broj 62 (Osnovna škola u selu Sekirje) i broj 85 (Osnovna škola u Ćukovcu).

Glasanje će biti ponovljeno i na biračkom mestu broj 8 u Gradskoj opštini Vranjska Banja (DP Živinoprodukt).

U Bujanovcu će se izbori ponoviti na 9 birališta - na biračkom mestu broj 1. (OŠ Muharem Kadriu - hol), broj 10 (OŠ Sami Frašeri), broj 52 (OŠ Naim Frašeri – hol), broj 57 (restoran Duvanske industrije), broj 15. i broj 16. (OŠ Sami Frašeri), broj 25 (OŠ Branko Radičević), broj 31 (Lokal Mitić Zarije) i broj 45 (OŠ Bora Stanković).

U Surdulici će se opet glasati na 4 biračka mesta - broj 7 (OŠ Vuk Karadžić), broj 30 (Osnovna škola), broj 28 (privatna kuća Jančić Zagorke) i broj 36 (restoran Vlasinske HE).

U Vladičinom Hanu izbori će se ponovo održati na biračkim mestima broj 11 (Dom kulture) i broj 14, 19 i 47.

Kada je reč o Srbiji, doneto je Rešenje o ponavljanju glasanja na biračkim mestima na kojima je poništeno glasanje na izborima za narodne poslanike Narodne skupštine za 234 biračka mesta.

Kako je najavljeno, glasaće se u sredu 1. jula od 7 do 20 časova.

Za sprovođenje ponovnog glasanja na ovim biračkim mestima biće obrazovani novi birački odbori i imenovani predsednici i zamenici predsednika, kao i članovi i zamenici članova novih biračkih odbora u stalnom i proširenom sastavu.

RIK je objavio i da se raspuštaju birački odbori obrazovani za sprovođenje izbora za narodne poslanike Narodne skupštine održanih 21. juna za biračka mesta na kojima se ponavlja glasanje.

Najnovije vesti