Golman Radnika Vasiljević najbolji sportista Surdulice

Nikola Vasiljević, prvi golman Radnika, izabran je za najboljeg sportistu Surdulice u 2018. godini.

On je poneo tu titulu u seniorskoj konkurenciji.

U prethodnoj godini postao je član A reprezentacije Srbije, a u tri navrata učestvovao je u kampanjama reprezentacije.

On je ovih dana produžio ugovor sa Surduličanima na još tri godine, iako su za njega bili zainteresovani Crvena zvezda i još nekoliko klubova iz inostranstva.

Šef stručnog štaba Radnika Milan Milanović izabran je za najboljeg trenera Surdulice.

Treće priznanje Radniku je pripalo kao najtrofejnijem i najuspešnijem sportskom kolektivu.

Titula najbolje sportiskinje grada u seniorskoj kategoriji pripala je Kristini Milovanović i z Bokserskog kluba "Srbija"koja je osvijila zlatnu rukavicu na takmičenju Regiona istočne Srbije.

Najuspešniji klub u mlađoj kategoriji (do 16 godina) po odluci žirija je KK Radnik, a pojedinačna priznanja za najbolje u kategoriji juniora poneli su odbojkaši.

Najbolji mladi sportista Mile Nikolić iz OK Surdulica.

Nikolić igra na poziciji tehničara i jedan je od kandidata za sastav muške pionirske reprezentacije koja bi trebala da krajem aprila bude učesnik kvalifikacionog turnira za odlazak na Evropsko prvenstvo.

Za najbolju sportistkinju grada u ovoj kateoriji izabrana je Svetlana Anđelković, takođe iz OK Surdulica.

Izbor sportiste grada u Surdulici se organizuje već sedamnaest godina, a poslednja tri su organizovana pod okriljem Sportskog saveza opšine Surdulica, koji je inače organizator i svih sportskih manifestacija u Surdulici.

BUDUĆNOST SURDULIČKOG SPORTA

Za perspektivne sportiste nagrade su otišle Lazaru Mitiću, Milanu Stamenkoviću, Veselinu Gašiću, Stefanu Ivanoviću i Vladanu Anđelkoviću, petorki iz mlađih kategorija FK Radnik; Marti Marinković i Zorani Ivanović iz RK Radnik, Petri Veličković iz KK Radnik, Biljani Đorđević iz SUK Belo Polje, Marjanu Stankoviću iz KK Radnik, Petru Spasiću iz ŠK Radnik i Alenu Asanoviću iz BK Radnik.

Šestoro njih nagrađeno je za ostvarene rezultate i to Ivan Zdravković iz KK Radnik, Petar Stošić iz BK Srbija, Milan Stančević iz KK Tanden, Valentina Zareva iz PK Strešer, kao i planinar Stefan Janković.

Najnovije vesti