Glumci vranjskog teatra odigrali predstavu za mališane na Pedijatriji

Pozorišnu predstavu za mališane, koji novogodišnje praznike nažalost provode na Dečjem odeljenju vranjske bolnice, u utorak su, shodno ustanovljenoj tradiciji, odigrali glumci Pozorišta Bora Stanković u Vranju.

Bolničke dane deci su makar malo ulepšali ostvarenjem Paketić za malog princa (po tekstu Radoslava Radivojevića predstavu je režirao Dragan Živković) koje je premijerno izvođenje imala nekoliko dana pre Nove godine.

Pozorišni program za mališane na Pedijatriji organizuje se već šestu godinu (propuštena je samo prošla godina zbog pandemije) i ima za cilj da mališanima i njihovim porodicama makar malo olakša boravak u bolnici u vreme praznika, kada bi svi više voleli da su na nekom mnogo lepšem mestu.

Osmesi na licima dece pokazali su da im se iznenađenje dopalo i da su makar malo zaboravili na to gde se nalaze.

Ova akcija postala je tradicionalna, a pozorište i glumci su joj se od prve godine rado priključili.

"Već pet, šest godina rado učestvujemo u ovom programu.

Veliko nam je zadovoljstvo da deci koja su na odeljenju olakšamo boravak u bolnici i da im koliko toliko u ovakvoj situaciji ulepšamo praznike", navodi za Vranje News Nenad Jović, direktor vranjskog pozorišta.

S druge strane, na Pedijatriji se trude da i na drugi način olakšaju ovaj period mališanima - tu su osim predstava i novogodišnji pokloni, gostovanja pisaca za decu i slični programi.

Najnovije vesti