Gasifikacija Vranja i juga Srbije u najavi

Vranje - Savet Agencije za energetiku Srbije doneo je odluku o davanju saglasnosti na Plan razvoja transportnog sistema Yugorosgaz –Transport d.o.o. za period 2020-2029. godina kojim je predviđena izgradnja gasovoda za intenzivniju gasifikaciju juga Srbije, posebno Vranja, Vladičinog Hana i Surdulice.

Kako piše portal E-kapija predviđeno je povezivanje transportnog sistema sa gasovodom Niš - Dimitrovgrad, čija se izgradnja očekuje.

- Time bi se povećala sigurnost snabdevanja potrošača u celoj Srbiji - navodi iz Agencije.

Operator transportnog sistema Yugorosgaz–Transport je početkom marta 2020. godine dostavio Agenciji za energetiku Republike Srbije predlog Plana razvoja transportnog sistema za period 2020-2029. godina.

- Agencija je organizovala javne konsultacije i pozvala sve zainteresovane strane da dostave primedbe, predloge i sugestije - navodi se na sajtu Agencije.

Po završetku javne konsultacije operator transportnog sistema Yugorosgaz–Transport dostavio je novi predlog Plana u kojem su uvaženi prispeli komentari i obavljene korekcije i dopune podataka koje ja zahtevala Agencija.

Yugorosgaz-Transport doo, čiji je osnivač Yugorosgaz ad, osnovan je u Nišu 2012. godine.

Osnovna delatnost društva je cevovodni transport.

Yugorosgaz-transport d.o.o. je 2013. potpisao ugovor sa Vladom Srbije kojim je ovom preduzeću poverena delatnost transporta i upravljanja sistemom za prirodni gas na trasi magistralnog gasovoda MG-9 i MG-11.

Najnovije vesti