Futsal: Srbija u kvalifikacijama za SP dočekuje Ukrajinu u Vranju

Potvrda da je Vranje futsal sredina sa ugledom i tradicijom stigla je ovih dana u vidu odluke Fudbalskog saveza Srbije da se jedan od kvalifikacionih mečeva za Svetsko prvenstvo, u okviru kojih nastupa naša futsal reprezentacija, odigra u Sportskoj hali u Vranju.

Naime, narednog petka 6. oktobra u našem gradu će biti odigrana kvalifikaciona utakmica protiv Ukrajine.

Podsećanja radi, Vranje je nedavno, radi ispunjenja uslova za nastup RK Vranje 1957 u Super rukometnoj ligi, kompletno renoviralo parket u velikoj sali Sportske hale, tako da će i futsaleri iz reprezentacija Srbije i Ukrajine i imati vrhunske uslove za igru.

Svetsko prvenstvo u futsalu odigraće se 2024.godine.

Naši futsaleri su do sada pobedili Poljsku i remizirali sa Belgijom.

Sada sledi dvomeč sa Ukrajincima (posle utakmice u Vranju drugi meč sa istim protivnikom igraće se u sredu 11. oktobra od 18 časova u Mađarskoj).

Selektor Dejan Majes okupiće reprezentaciju u ponedeljak 2. oktobra, u Sportskom centru Fudbalskog saveza Srbije u Staroj Pazovi.

Pozivje uputio sledećim igračima: golmani Jakov Vulić (Loznica Grad 2018), Petar Nikolić (Loznica Grad 2018), Petar Marojević (Leteći Holanđanin), igrači Stefan Rakić (Rekord Bjalsko Bjala), Aleksandar Tomić (Kečkemet), Slobodan Rajčević (Mostar SG Staklorad), Miloš Simić (Deva Futsal), Strahinja Petrov (Kjampino), Jovan Lazarević (Inter Muvistar), Ninoslav Aleksić (Novi Pazar), Nikola Matijević (Al Arabi), Kristijan Vasić (Loznica Grad 2018), Denis Ramić (Deva Futsal), Đorđe Rosić (Loznica Grad 2018), Lazar Marinković (Torpedo), Dragan Tomić (Anderleht).

Selektor za oktobarske izazove ne može da računa na golmana Miodraga Aksentijevića (Vilimdorf), zbog povrede ruke, ali i na Marka Pršića, koji je doživeo povredu igrajući za klub (Al Arabi) na turniru u Dubaiju.

Najnovije vesti