Finansijska blokada ZC PORASLA za 60 MILIONA

Finansijska blokada Zdravstvenog centra Vranje uvećana je od početka godine za skoro 60 miliona dinara i na dan 20. februar 2018. godine iznosi 258,7 miliona.

Poređenja radi, dugovanje ZC je u 2017. godini naraslo za oko 145 miliona dinara, jer je ZC u januaru 2017. godine bio blokiran na 55 miliona dinara. Ukoliko se dubioza nastavi tempom iz prvih mesec i po dana 2018, do kraja godine ukupan iznos finansijske blokade mogao bi biti trostruko veći od trenutnog.

Baza podataka Jedinstvenog registra računa Narodne banke Srbije (NBS) pokazuje da blokada računa ZC Vranje neprekidno traje čak 650 dana, tačnije od 11. maja 2016. godine.

Za ZC Vranje, prema podacima istog izvora, neizvršena rešenja postoje od 30. maja 2016. do danas, a ima ih više od stotinu.

Rešenja pretežno glase na privatne izvršioce kao donosioce, koji zastupaju interese poverilaca nepoznatih bazi podataka NBS. Pretpostavlja se da najveći deo potraživanja otpada na bivše i sadašnje radnike koji su tužili ustanovu zbog proglašenja za tehnološki višak, neisplaćivanja novca koji im sleduje po zakonu na ime putnih troškova, plata, minimalne zarade, prekovremenog, nedeljnog, noćnog i smenskog rada.

Ukupan dug ZC, sa uračunatim dugovanjima prema dobavljačima, u ovom momentu procenjuje se na više od milijardu dinara.

Najnovije vesti