Festival Most: Bioskop na otvorenom od 4. do 6 septembra u Vranju

Međunarodni filmski festival Most održaće se drugi put u Vranju u periodu od 4. do 6. septembra na Trgu Staniše Stošića u centru grada, saopštili su organizatori.

Predstavljaće "kompleksan projekat sačinjen od seminara kinematografije i bioskopa na otvorenom".

- Festival je međunarodnog karaktera i okupiće ljude iz čitavog sveta koji će tokom tri dana imati priliku da upoznaju Vranje i uče o kinematografiji kroz raznovrsne radionice, i to od eminentnih ljudi iz sveta filma i fotografije.

Bioskop na otvorenom posvećen svim ljubiteljima filma i biće organizovan u večernjim časovima na Trgu Staniše Stošića - navode organizatori.

Uvodni deo festivala u vidu okruglog stola biće organizovan 3. septembra u Ruskom Domu u Beogradu, gde će učesnici iz čitavog sveta diskutovati na temu "Mladi i film".

Jedinstvenost filmskog festivala Most je u raznovrsnosti žanrova i tema koje se obrađuju u filmskim ostvarenjima na otvorenom.


Biće prikazani filmovi neafirmisanih i afirmisanih umetnika, dokumentarni, animirani, kao i filmovi mladih umetnika, učesnika seminara kinematografije.

- Filmski festival "Most" nije samo umetnički događaj godine, već i mesto odakle se pokreće celokupan razvoj kreativnih industrija na jugu Srbije.

Očekujemo da nam se pridružite u kreiranju i razvoju novog poglavlja međunarodnog filmskog festivala Most u posebnom kadru prelepe južne Srbije - poručili su organizatori.

Najnovije vesti