Fenomen Baka Prase: Otac sveštenik, a on vozi Poršea

Najpopularniji srpski jutjuber Bogdan Ilić (23), poznatiji kao Baka Prase, intrigira javnost već tri godine, a njegova popularnost ne jenjava kako u Srbiji tako i u regionu, čemu svedoči više od 1,3 miliona pratilaca njegovog Jutjub kanala.

A fenomen Bake Praseta stigao je i do hrvatskih medija, pa Slobodna Dalmacija piše o njemu kao o sinu pravoslavnog sveštenika neinventivnog umetničkog imena koji vozi porše i diči se roleksom, prenosi portal BizLife.rs.

- Osim što dolazi iz bliskog komšiluka, znamo da mu je otac pravoslavni sveštenik, no hrišćenski odgoj ga baš i ne resi jer u svojim nekakvim singlovima psuje kao da mu je ćaća gostioničar, a ne pop.

Ni skromnost mu nije vrlina jer se diči Porscheom i Rolexom, te najavljuje kupovinu Lamborghinija, ono, kad zaista upadne u lovu - navodi se u tekstu hrvatskog medija.

Ističu i da je Baka Prase prema "trendingu" na Jutjubu, dakle među najgledanijim videima, jedno vreme u Hrvatskoj bio na prvom mestu, kao i da je trenutno njegov spot i dalje jedan od najgledanijih.

- Zapravo je pravo čudo da još nismo zabeležili ni jednu ispunjenu Arenu u Lijepoj našoj u kojoj je Prase "roktalo" pred brojčano moćnim auditorijumom; verojatno je razlog taj što koncert, kakav-takav, ipak treba odraditi minimalno dva sata - navodi Slobodna Dalmacija.

- Pa hajde, odojče mamino, onda radi nešto korisno; tako će ti psovke biti manje larpurlartističke - savet je koji za kraj daju autori teksta popularnom jutjuberu koji je, kako navode, sam rekao da sa 22 godine ne studira i ne radi.

Bogdan je završio osnovnu i srednju muzičku školu u Beogradu, pokušao je da upiše i muzičku akademiju, međutim nije uspeo.

Nakon ovog neuspeha kreće profesionalno da igra igre za novac u čemu je bio veoma uspešan.

Prvi video na svom kanalu objavio je početkom 2016. godine, a klipovi koje je snimao bili su o video igrama, ali je kasnije proširio krug delovanja.

Tokom 2018. godine Bogdan je ušao i u muzičke vode, a njegove pesme na Jutjubu broje milione pregleda.

Osim veoma uspešne jutjub karijere, može se reći da je Bogdan i preduzetnik.

Naime, on je vlasnik kompjuterske igraonice u Beogradu, na Dorćolu, a ima i svoje majice sa raznim šaljivim natpisima i izrazima iz njegovih videa.

PROFIL

Bogdan Ilić (Beograd, 16. septembar 1996), poznatiji kao Baka Prase (stilizovano BakaPrase), srpski je pevač koji je široj javnosti postao poznat snimajući video klipove za sajt Jutjub. Sin je sveštenika Nenada Ilića koji je svojevremeno službovao u Vranju. Nosi titulu najpopularnijeg jutjubera u Srbiji. Godine 2015. bio je član tročlanog gejming tima reprezentacije Srbije, pod imenom Matra W, sa kojim je osvojio šampionsku titulu, nad favorizovanim timovima Kine i Južne Koreje, na sedmom održanom Svetskom prvenstvu u tom sportu. Trinaestog jula 2018. godine objavio je debitanski studijski album "Institucija" na njegovom zvaničnom Jutjub kanalu, sastavljen od devet pesama koje su prethodno objavljivane kao singlovi tokom 2017. i 2018. godine. Album je objavljen i na poznatim digitalnim muzičkim platformama Dizer i Spotifaj. Poznat je i po svojim distrekovima koje objavljuje na svom Jutjub kanalu.

(Wikipedia)

Snimak sa gostovanja ovog jutjubera u Vranju iz decembra 2018. pogledajte u nastavku.

Najnovije vesti